dilluns, 6 de maig del 2013

President Mas: "Demà és el tret de sortida per poder convocar a totes les entitats del país que s'aniran afegint al procés del dret a decidir"

  • El cap de l’Executiu diu que espera “unitat i ni un pas enrere” de la reunió que se celebrarà demà
  • Recorda que es tracta del “dret a decidir del poble de Catalunya, dels que estiguin a favor de l’estat propi i dels que hi estiguin en contra” i adverteix que “no ens poden imposar el no sense votar
El president Mas a la Feria de Abril de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre que davant la cimera pel dret a decidir que se celebrarà demà n’espera “unitat i ni un pas enrere” i s’ha mostrat confiat que serà “el tret de sortida per poder convocar a totes les entitats del país, moltíssimes entitats, que s’aniran afegint a aquest procés que està seguint Catalunya”.
 
Després de presidir la cloenda de la 42a edició de la Feria de Abril de Catalunya, el cap de l’Executiu ha recordat que un dels objectius d’aquesta reunió en la qual participaran la Generalitat, institucions locals i partits “és fer entendre que ara no estem parlant estrictament per demà mateix de la independència”, sinó que “estem parlant del dret a decidir del poble de Catalunya, dels que estiguin a favor de l’estat propi i dels que hi estiguin en contra també”. I ha reivindicat que el dret a decidir “és un dret democràtic que ens l’hem de fer respectar”.
 
En aquest mateix sentit, el president ha insistit que el dret a decidir “no és una discussió purament teòrica o  identitària”, sinó que “és una discussió per viure millor, sobretot per viure millor perquè sense instruments no es poden fer les coses” i, en aquest sentit ha advertit “a Catalunya, en aquest moment li falten instruments”.
 
Davant els mitjans de comunicació, ha aprofitat per recordar que en la darrera votació al Parlament català 104 diputats d’un total de 135 van votar a favor del dret a decidir. I s’ha mostrat caut quan en referència a aquesta“majoria molt aclaparadora i àmplia” ha advertit que “hem de procurar que no s’esquerdi, que no es trenqui, que no es debiliti”.
 
Pel president, el procés del dret a decidir servirà per saber quines majories hi ha a Catalunya. I, en aquest sentit, s’ha referit al procés d’Escòcia i el Quebec, per defensar que a Catalunya com “a tots aquells països que senten nació i que volen decidir lliurement el seu futur arriba un moment a la seva història en què la gent ha de ser convocada a les urnes amb tota naturalitat i hauria de ser sense cap mena d’agressivitat”.
 
Finalment, el president  de la Generalitat ha defensat la necessitat de fer la consulta i ha advertit que “el que no ens poden imposar és el no sense votar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada