dimecres, 15 de maig del 2013

Català de l'any 2012. President Mas: "El nostre país està viu i pot ser projectat, ensenyat i mostrat amb legítim orgull"

El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la 13a edició de la Gala Català de l'Any 2012, que organitza El Periódico de Catalunya en col·laboració amb Els matins de TV3

El president Mas i el president del Grup Zeta amb el guanyador del Català de l'Any i les dues finalistes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que Catalunya és “un país viu que, des de molts punts de vista, pot ser projectat, ensenyat i mostrat amb legítim orgull”.



En la Gala Català de l'Any 2012, que organitza El Periódico de Catalunya en col·laboració amb Els matins de TV3, el cap de l’Executiu ha destacat que els tres finalistes del premi, així com les entitats de voluntariat social que han estat premiades, són només una mostra de les grans qualitats que té Catalunya i que fan que el país pugui presumir del seu potencial.


El doctor Josep Sánchez de Toledo, responsable d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica a l'Hospital Vall d'Hebron, ha guanyat finalment l’edició d’enguany, després que els espectadors l’hagin escollit amb un 47,04% dels vots per sobre de les altres dues candidates, Carme Forcadell i Anna Vives.


Abans de conèixer el resultat, Artur Mas ha destacat que fos quina fos l’elecció seria encertada perquè “tenen mèrits suficients per ser escollits” i ha remarcat el fet que tots ells, “a través de la seva feina i del seu compromís, procuren ser millors persones i fer una societat i un país millor”. “I això no és poca cosa, és molt”, ha destacat.


En el cas d’Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que va dissenyar una tipografia digitalitzada que va tenir molt d’èxit el 2012, el cap de l’Executiu ha subratllat que “estem molt habituats a parlar de discapacitats, però ens hem d’acostumar més a parlar de capacitats”. El president ha relacionat aquesta idea amb la importància de “donar oportunitats laborals a les persones que tenen discapacitats” i ha remarcat que Catalunya “destaca a nivell europeu” en aquest camp, ja que concentra una part molt significativa dels centres de treball especial que hi ha a tot l’Estat espanyol.


“Ara, en un moment en què hi ha menys recursos per destinar a aquestes polítiques, ens hem de discutir amb el govern central perquè els ajustaments no afectin el cor d’aquestes polítiques que ens han fet excel·lir”, ha declarat el president.


En relació al doctor Sánchez de Toledo i a la feina que fa cada dia per tractar el càncer infantil, Artur Mas ha assegurat que, “en contra d’aquells que pensen que la nostra societat va a pitjor, avui podem demostrar que la lluita contra les malalties oncològiques té un progrés d’èxit molt important”. Un avenç remarcable que el president ha relacionat amb el sistema sanitari català, assegurant que, malgrat que avui està amenaçat per les circumstàncies que vivim, “ens podem sentir molt orgullosos d’ell, i hem d’agrair a persones com el doctor Sánchez de Toledo que, amb el seu esforç, ens ajudin a fer un país millor”.


De la tercera finalista, Carme Forcadell, el cap de l’Executiu n’ha destacat “el seu compromís, que ve de molt lluny, amb el tema de llengua, que avui alguns volen escapçar i disminuir”. “Una llengua antiga però viva, que continua sent el símbol d’un país que creu en ell”, ha remarcat Mas.


El president ha relacionat la lluita compromesa de Forcadell amb el “moviment transversal del dret a decidir”, que no és exclusiu d’una ideologia o d’una altra, “sinó de tota la societat catalana o d’una bona part, i que reclama aquesta voluntat del dret a decidir”. “Aquest país el que vol és poder decidir lliurement aquest futur perquè vol ser un subjecte per ell mateix i no només un objecte en mans d’altres”, ha declarat el president en el seu discurs.


Durant la cerimònia també s’han lliurat els premis a la Millor Iniciativa Empresarial, en reconeixement a les empreses més innovadores, i el premi Mercè Conesa, que distingeix la tasca del voluntariat a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada