dijous, 9 de maig del 2013

"El camí del dret a decidir seguirà mentre els catalans democràticament ho vulguin" President Mas


·        El cap de l’Executiu qualifica de fet “insòlit, altament preocupant i profundament decebedor” la suspensió temporal de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, dictada avui pel Tribunal Constitucional
 
·         Artur Mas assegura que aquesta decisió és “un qüestionament de la voluntat del poble català”
El president Mas, en un moment de la compareixença informativa


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat com un fet “insòlit, altament preocupant i profundament decebedor” la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre temporalment la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya. Tot i això, el cap del Govern ha volgut deixar clar que “el camí segueix perquè és el camí decidit per un poble a les urnes, i mentre el poble de Catalunya democràticament ho vulgui, la responsabilitat de les institucions catalanes és prosseguir-lo”.
 
Artur Mas, que ha comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya per valorar la resolució del TC, ha subratllat que no es congelarà el procés perquè “seria un acte de deslleialtat absolut cap a la gent que va votar el 25 de novembre passat”. Unes eleccions, ha recordat, que van tenir la participació més alta dels últims 30 anys, i en les quals “el poble català va decidir que hi hagués una majoria al Parlament de Catalunya en la línia de més sobirania i del dret a decidir”.
 
“La majoria del poble de Catalunya érem conscients quan ens vàrem ficar en aquest camí que estaria ple d’entrebancs, de dificultats, però l’hem de saber transitar des d’una òptica de poble català i no deixar-nos impressionar ni atabalar excessivament”, ha dit el president, i ha continuat “hem de seguir el nostre camí amb els principis que ens vàrem fixar: radicalitat democràtica, exquisidesa des del punt de vista de les formes i actitud absolutament pacífica, constructiva i positiva”.
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha remarcat com una actitud essencial el diàleg, per això ha assegurat que “facin el que facin, el diàleg no s’avortarà, i crec que això és un actiu que, si no es perd a Catalunya, ens sumarà molt més des del punt de vista dels que ens veuen des de fora i des de dintre”.
 
Qüestionament de la voluntat democràtica
 
En un altre moment de la seva compareixença, el president ha destacat que la declaració ara suspesa no és cap declaració unilateral d’independència, sinó “una declaració política, que es basa directament en la voluntat popular expressada en les urnes”. Per això, ha afirmat que la decisió de l’alt tribunal “és un qüestionament” a aquesta voluntat democràtica del poble català.
 
El cap de l’Executiu ha emmarcat la impugnació de la declaració de sobirania, per part del Govern espanyol, “en l’obsessió que hi ha a les institucions de l’Estat de fer avortar aquesta voluntat majoritària del poble català”, i ha reclamat al TC que exerceixi el seu paper d’àrbitre, actuï amb “prudència, seny i equitat” quan s’hagi de pronunciar sobre el fons de la declaració, i “atengui, escolti i respecti” la voluntat expressada democràticament i pacíficament a les urnes. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada