dimarts, 9 de setembre del 2014

CDC crida a omplir els carrers de "civisme, il·lusió, serenor i determinació" per la Diada

El partit estrena un web amb un disseny pensat per a tenir una interlocució “encara més directa” amb la ciutadania i per a difondre els passos cap a la consulta

La nova portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha fet una crida a participar en els actes institucionals de la Diada i en els que organitzen entitats i associacions, com la Via Catalana per tal que s’omplin els carrers i reclamar ”en plena normalitat, de manera cívica, serena i amb màxima il·lusió poder votar el 9-N”. Conesa n’ha parlat durant la roda de premsa d’avui dimarts, on s’han presentat els actes de la Diada en què participen representants de CDC.

Conesa s’ha mostrat convençuda que la mobilització aquest Onze de Setembre “tindrà repercussió a l’hora de celebrar la consulta” i ha recordat que “la importància del moviment és que la consulta i el dret a decidir és un dret que demana la ciutadania de baix cap a dalt”. Per aquest motiu la portaveu de CDC ha considerat que “quan alguns pensen que és una fita impossible que acabarà desapareixent, s’equivoquen perquè aquest dret a decidir parteix de la voluntat de les entitats, organitzacions i associacions catalanes”. De totes maneres, Conesa ha insistit que la manera per poder exercir el dret a d’autodeterminació és “fent les coses ben fetes” i, en aquest sentit, ha apuntat que “la consulta s’ha de desenvolupar en un marc de legalitat, amb garanties democràtiques suficients que es consensuaran entre tots els partits que donem suport al 9-N”. 

CDC participa activament a la Diada

El primer acte en motiu de la Diada en què participen membres de CDC serà divendres dia 10, a 1/4 de 12 de la nit, amb l’ofrena floral al Fossar de les Moreres. L’acte comptarà amb els parlaments del coordinador general de CDC, Josep Rull; del membre del comitè de Govern d’UDC, Antoni Castellà, de la presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i diputada de CiU al Parlament de Catalunya, Marta Pascal; i del secretari general adjunt d’Unió de Joves (UJ), Oriol Gil.

El dia 11, es farà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael de Casanovas, amb una delegació encapçalada per Josep Rull, el president i portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull; i el vicesecretari de Coordinació Institucional, Lluís Corominas. I a la tarda, una àmplia delegació de la direcció de Convergència i de diputats, senadors i càrrecs institucionals participaran en diferents trams i al mateix vèrtex de la “Via Catalana”, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural.  

Nou web de CDC

En aquesta roda de premsa també s’ha presentat el disseny del nou web del partit. Aquesta Diada farà 19 anys que  Convergència va estrenar el seu primer portal a internet, i es va convertir en la primera formació de l’Estat espanyol que va tenir aquesta finestra a internet i el 17è partit d’Europa. “Seria impensable que no tinguéssim aquesta eina perquè volem ser un partit amb una interlocució directa amb la ciutadania” ha explicat la portaveu Mercè Conesa, que ha reblat que serà un mitjà més “per a difondre el camí cap a la consulta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada