diumenge, 14 de setembre del 2014

Jordi Turull: "No ens tremolaran les cames per defensar la democràcia"

Des del 5è aniversari de la consulta d’Arenys de Munt, el president de CiU al Parlament recorda que aquesta població “va mostrar el camí de més llibertat i més democràcia” en què ens trobem avui  

Jordi Turull, president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, ha respost les paraules del Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, després que ahir advertís en aplicar el Codi Penal en cas que Catalunya celebri la consulta del 9 de novembre. “Diuen que no els tremolarà la mà en aplicar el Codi Penal; a nosaltres no ens tremolaran les cames per defensar la democràcia”. Turull ha atès els mitjans de comunicació des d’Arenys de Munt acompanyat dels regidors i dels diputats de CiU Joan Morell i Marta Pascal.

En aquest sentit, el dirigent de CiU ha instat els estaments de l’Estat a respectar la separació de poders i concretament ha reclamat a l’executiu presidit per Mariano Rajoy que no s’erigeixi com a jutge. “Diuen que la llei de consultes i la celebració de la consulta és il·legal, quan nosaltres sí tenim l’aval del Consell de Garanties Estatutàries”, ha reblat.

Turull ha contrastat aquestes actituds amb la que van demostrar els ciutadans que van participar a la “V” del passat dijous a Barcelona. “És trist que s’ignori un acte tant esclatant, tant positiu i tant pacífic com el que hem viscut aquesta setmana”.    

Turull ha recordat l’esforç i determinació dels ciutadans d’Arenys de Munt, quan fa cinc anys van celebrar la consulta que preguntava sobre el futur polític de Catalunya. “Arenys de Munt ens va ensenyar el camí, el camí de més llibertat i més democràcia i de com era d’important que entitats, societat civil i partits polítics tot i les diferències, fóssim tots generosos al servei d’aquesta causa tant noble”, ha apuntat.    

Turull ha assegurat que la federació nacionalista manté la determinació i la serenitat de cara el 9 de novembre, malgrat els intents de l’Estat espanyol per curtcircuitar la consulta. Per això ha assenyalat que “mentre hi ha un poble que avança dempeus cap a l'Europa del segle XXI, hi ha l'Estat espanyol que retrocedeix a marxes forcades cap a mitjans del segle passat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada