dissabte, 6 de setembre del 2014

CiU destaca que el Govern té "tot a punt perquè l'endemà de la convocatòria s'activi la logística per votar el 9N"

Josep Rull i Mercè Jou afirma que la reunió amb els grups parlamentaris és “un exercici de normalitat democràtica i és bo que el Govern expliqui com es concretarà aquest dia a dia”

Josep Rull i Mercè Jou, diputats de Convergència i Unió i membres de la ponència de la llei de consultes, han assistit com a representants de la federació a la reunió que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha mantingut amb els grups parlamentaris per explicar la logística de la consulta del 9 de novembre. A la sortida, Rull ha afirmat que han pogut “constatar la complexitat del procés i acreditar que el Govern ha fet molt bé la feina i ha preparat els diversos elements i la logística”. “Tenim tot a punt perquè l’endemà de la convocatòria s'activi tota la logística”, ha afegit.

Rull ha explicat que s’ha dut a terme un repàs “extraordinàriament exhaustiu” de tots els elements, com el vot per dipòsit; la constitució de les meses o el registre de població, “des del rigor i la serenitat”. “Avui hem fet un exercici de normalitat democràtica i és bo que el Govern expliqui com es concretarà aquest dia a dia”, ha indicat Rull.

El diputat de CiU ha assenyalat que “fins ara, en processos electorals, la Generalitat feia d’engranatge del procés i el 9N passa a ser el motor i té la responsabilitat màxima del procés”. En aquest sentit, el diputat de CiU ha remarcat que “hi ha hagut la voluntat del Govern d’aprofitar l’oportunitat per innovar, buscar les millors experiències que hi ha a Europa i a la resta del món en relació als processos de consulta” i, per exemple, molta de la logística s’ha inspirat en Quebec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada