dijous, 11 de setembre del 2014

Rull: "El que ens van treure fa 300 anys per la força ho recuperarem ara amb les urnes"

El coordinador general de CDC ha defensat tres segles després “hi som com a nació i estem en condicions de recuperar la nostra llibertat”

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, s’ha mostrat convençut que la lluita “per les llibertats i els drets que ens van prendre fa 300 anys per la força de les armes, ho recuperarem ara per la força de les urnes i de la democràcia”. Rull n’ha parlat durant el seu discurs previ a l’ofrena floral al Fossar de les Moreres, on ha recordat que “tot i que els llibres de la raó deien que el català era un poble condemnat a desaparèixer, tres segles després hi som, hi som com a nació i estem en condicions de recuperar la nostra llibertat”. 
Sobre la data i la convocatòria de la consulta, Rull ha assegurat que “s’ha especulat molt sobre el 9-N, però l’única decisió la prendrem des de Catalunya, des de la legalitat de la llei emanada d’un parlament legítim i democràtic, el Parlament de Catalunya i no ho decidiran des de Madrid, ho decidirem nosaltres. I serà votar el 9N”. En aquesta línia, el coordinador general de Convergència ha recordat que “ens han volgut trencar, esberlar, però nosaltres som una nació diversa, plural, acollidora on la pregunta que fem no és d’on vénen sinó on volem anar plegats” i això, segons ha remarcat Rull, “és la força que ens fa imparables”. 
En aquest acte emmarcat en la celebració de la Diada, Josep Rull, ha insistit en dir que el procés “no es pot aturar perquè la majoria de catalans hem decidit decidir ser lliures i això no ho atura cap Tribunal Constitucional, cap govern espanyol que li fa por la democràcia, no ho atura ningú perquè la voluntat del poble de Catalunya és granítica, sòlida i insubornable”. 
En l’acte al Fossar de les Moreres també hi ha participat la presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Marta Pascal, que ha considerat que el futur de llibertat que els catalans anhelaven l’any 1714 “és més present que mai i el proper 9-N podem decidir ser lliures i ho farem il·lusionats, serens, ferms, pacíficament i democràticament votant a les urnes”. 
En aquest sentit, Pascal ha defensat el dret dels catalans a votar en la consulta del novembre i ha apuntat que “ens volien aniquilar, nosaltres votarem, ens amenacen, nosaltres votarem, ens volen capcots i sotmesos, nosaltres votarem, volen arraconar la nostra llengua, nosaltres votarem; nosaltres votarem sí o sí i votarem, evidentment, sí-sí”. Per això la presidenta de la JNC ha qualificat aquest moment “d’hora decisiva de la nostra nació” i ha apel·lat a “fer camí tots junts, a aparcar el que ens separa i a caminar amb el cap ben alt”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada