dissabte, 6 de setembre del 2014

Ens oposem a la rebaixa de sancions per actes incívics

El govern del Bloc-EUiA ens ha comunicat que té la intenció de modificar l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana. Pel que ens han fet saber bàsicament el que pretenen és rebaixar l’import de les sancions per cometre actes incívics. El motiu: que considera molt elevats els imports de les sancions i que hi ha persones que no les poden pagar.

Aquesta ordenança és relativament nova, de l’any 2010, i el seu objectiu era fomentar el bon ús dels espais públics així com regular les convencions socials en les interrelacions entre les persones i entre els col·lectius, per tal de garantir el millor exercici de la lliure iniciativa i de la convivència en aquells aspectes específicament referits a la vida de la vila, tot complementant la normativa sectorial.

Pel que fa a les sancions de caràcter econòmic, l’ordenança ja preveu, com a mesura alternativa o substitutòria de la multa, la participació en activitats formatives i de reeducació en els valors cívics o la realització de treballs de reparació o de prestacions socials a favor de la comunitat, quan els autors o les autores tinguin edat laboral. Atès el seu valor educatiu, les prestacions substitutòries s’han de promoure quan els autors de les infraccions siguin menors d’edat.

Nosaltres ens preguntem per què ser incívic a Olesa ha de sortir, a partir d’ara, més econòmic que abans. Hi ha accions que poden ser involuntàries i per tant és evident que en aquests casos cal ser ponderat i moderat. Però cremar contenidors, no recollir els excrements dels gossos, pintar façanes... són actes involuntaris o de necessitat? Cometre'ls ha de sortir baratet? Tots els ciutadans hem de pagar la diversió malsana o l'incivisme d'uns quants?

¿Per què l’equip de govern del Bloc-EUiA planteja ara aquesta reducció i, en canvi, no es planteja rebaixar certes taxes que afecten l’activitat econòmica de persones que cada dia aixequen la persiana i treballen i, fins i tot, donen feina a d’altres persones? Valoren més qui crema o embruta que qui treballa i crea valor per a tots? Quines despeses ocasiona, per exemple, l'acte de cremar un contenidor? Quin és ara mateix l'import de la sanció corresponent? I a quant vol deixar-la el govern municipal del Bloc-EUiA?
 
Si hi ha alguna mesura que cal revisar, doncs que ens diguin quina és i ja ho valorarem, però rebaixar, sense més ni més, totes les sancions per incivisme ens sembla un error greu; i més actualment, quan a Olesa es produeixen actes incívics gairebé cada dia.

http://ciuolesa.blogspot.com.es/2014/09/ens-oposem-la-rebaixa-de-sancions-per.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada