dijous, 11 de setembre del 2014

Rull: "El 9N no és el problema, és l'oportunitat que tenim Catalunya i Espanya de resoldre aquesta situació de la forma més moderna"

Afirma que “un Govern normal i democràtic, davant el clam que s’ha vist al carrer mouria fitxa i, moure fitxa, vol dir deixar-nos votar el 9N”

Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, ha afirmat, després del nou èxit de la Via Catalana en forma de “V”, que “un Govern normal i democràtic, davant el clam que s’ha vist al carrer, mouria fitxa i, moure fitxa, vol dir deixar-nos votar el 9N”. En declaracions als periodistes, Rull ha remarcat que “el poble de Catalunya vol decidir i res ni ningú ho podrà aturar i ha afegit que “el 9N no és el problema, és la gran oportunitat que tenim Catalunya i Espanya per resoldre aquesta situació de la forma més adequada, més moderna, més avançada i més democràtica”. “El poble de Catalunya avui li diu a Rajoy que les urnes sempre són la solució”. “Les urnes són el punt de trobada entre Catalunya i Espanya”, ha reblat. 
Rull ha qualificat la manifestació de “gran onada d’esperança, de civisme i de democràcia” i ha afirmat que “un Govern normal i sensat, propi d’una democràcia del segle XXI, hauria de moure fitxa i això seria entendre que la llei de consultes i el 9N no són el problema, són l’oportunitat”. 
El coordinador general de CDC considera que aquesta onada és imbatible: “El poble de Catalunya ha decidit ser lliure i aquesta onada no l’aturarà un Govern espanyol que no té alçada de mires o el Tribunal Constitucional”. “Això no ho decideix Madrid, votarem el 9N perquè els catalans volem votar, perquè el poble d’una manera inequívoca, amb la manifestació més gran que hi ha hagut a Europa, ha dit que vol votar”, ha afegit. 
Per tant, ha assegurat que “des dels partits polítics i des de les institucions avui ens conjurem a fer tot el possible perquè el 9N els catalans i les catalanes puguem votar lliurement i amb garanties democràtiques”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada