dissabte, 6 de setembre del 2014

El President Mas demana al PP que "escolti la veu del poble de Catalunya i vegi que hi ha una majoria aclaparadora que vol decidir el nostre futur"

Afirma que la consulta és “democràcia en estat pur, de qualitat i de proximitat” i que li agradaria “un escenari a la britànica o a la canadenca”

El president de la Generalitat i president de CiU, Artur Mas, ha demanat als membres del PP de l’Estat que aquests dies visitaran Catalunya que “escoltin bé la veu del poble de Catalunya, que auscultin el pols de la societat catalana, i vegin que hi ha una majoria aclaparadora que vol decidir  el nostre futur”. I ha demanat que ho facin “en sentit positiu, volent buscar solucions i no només crear problemes i dir-nos que no a tot”. Mas ha afirmat que li agradaria “un escenari a la britànica o a la canadenca” i ha recordat que “el Tribunal Constitucional (TC) no actua si no és a petició de part”. Per això, ha continuat, “CiU considera que no s’ha de presentar recurs per aquesta qüestió i que s’ha de respectar la legalitat catalana”.
El president Mas ha fet aquestes declaracions a Vilafranca del Penedès , després de participar amb els diputats de CiU en les jornades de treball del grup parlamentari. En roda de premsa, ha reiterat que “la consulta es convocarà de manera legal perquè hi haurà una llei de consultes aprovada pel Parlament i, per tant, serà legal”. “És democràcia en estat pur, de qualitat i de proximitat”, ha assenyalat Mas, qui ha demanat preguntar al Govern de l’Estat “si pensa respectar la legalitat catalana, o les raons per les quals presenten el recurs o per què demanen la suspensió de la llei”.
Mas també ha demanat al Govern espanyol “que entengui que un país com Catalunya, que està fent un gran esforç per la recuperació econòmica, necessita un tracte equivalent”. “No pot ser que qui més esforç ha fet per reduir el dèficit no tingui un tracte equivalent”, ha afegit. En aquest sentit, el president ha recordat que a Catalunya “ho hem hagut de fer amb més intensitat perquè la nostra situació de partida era molt pitjor”.
Sobre la reunió amb els diputats de CiU, ha assegurat que “trobo un grup parlamentari ferm, fort, serè i decidit i això ajuda perquè determinació l’hem de tenir tots”. Fermesa, fortalesa, serenitat i determinació per tirar endavant en tots els terrenys: “no només en el de la consulta, que també, sinó per consolidar la recuperació econòmica; la creació de llocs de treball; com aconseguim que les polítiques públiques i l’estat del benestar es vagin consolidant i no es perjudiqui la seva essència i com mantenim la Generalitat com una administració propera i transparent i en poc temps ho hem aconseguit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada