dilluns, 26 de gener del 2015

CiU arriba a un acord pels pressupostos que "blinda la nova despesa social, les mesures de reversibilitat i l'impuls a la reactivació econòmica"

Després de l’acord amb ERC, Jordi Turull destaca que “ens posem deures pel que fa a les estructures d’Estat, que queden blindades jurídicament amb rang de llei”

Jordi Turull, president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, i els diputats de CiU, Antoni Fernàndez Teixidó i Roger Montañola, han fet una valoració positiva de l’acord assolit amb Esquerra per a l’aprovació dels pressupostos per a 2015, un acord que “blinda la nova despesa, amb inversions amb un fort component social, inclou les mesures de reversibilitat i també mesures per a l’impuls de la reactivació econòmica”. A més, “es posen deures pel que fa a les estructures d’Estat, que queden blindades jurídicament amb rang de llei”.

Turull ha exposat que després dels successius canvis que s’han produït en la despesa financera, s’ha aconseguit un estalvi que serà destinat a “la creació d’un nou fons extraordinari per a polítiques socials, dotat amb 100 meur, i a les mesures de reversibilitat com la paga extraordinària dels funcionaris i d’altres inversions amb un clar component social”. A més del blindatge d’aquestes despeses, Turull ha assenyalat que l’aprovació dels pressupostos comporta d’altres avantatges com “la legitimitat democràtica en la gestió de la despesa, doncs a diferència de la pròrroga, seran sotmesos a debat i amb més transparència”.

Blindatge jurídic a les estructures d’Estat
Pel que fa a les estructures d’Estat, Turull ha indicat que la seva inclusió en la llei d’acompanyament vol dir que “ens posem deures i les blindem jurídicament, amb llums i taquígrafs, atorgant-hi rang de llei”. Així, l’acord fa referència a àmbits com la hisenda catalana, l’agència catalana de protecció social, la sindicatura electoral, les autoritats de la competència i regulació del mercat, la seguretat nuclear, els béns públics o les infraestructures crítiques com l’energia i l’aigua.

Finalment, també s’inclou “un sistema més efectiu i transparent per a la remuneració dels alts càrrecs: s’eliminen les dietes, es fa un sistema d’assegurances de responsabilitat patrimonial personal per alts càrrecs  i es fixa un model pel qual es pugui treballar per objectius”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada