divendres, 23 de gener del 2015

President Mas: "Mobilitzem tots els recursos pel primer objectiu: més i millor ocupació"

  • Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, ha presidit la signatura d’un acord marc amb les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per fomentar la creació d’ocupació
  • El cap de l’Executiu subratlla que la baixada de l’atur demostra que “Catalunya està fent un esforç addicional”
 El president de la Generalitat, Artur  Mas, ha assegurat aquest migdia que l’objectiu central del país és “una millor ocupació, més feina i menys atur”, i amb aquest repte el Govern i les quatre diputacions han signat avui un conveni marc per fomentar la creació de llocs de treball.
En l’acte de signatura de l’acord, celebrat al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha reconegut que “la realitat és encara molt dura”, ja que “les xifres de l’atur continuen sent molt alarmants”, però  ha subratllat que les dades de l’EPA confirmen “una tendència clarament a millor”, com ho demostra el balanç global de creació d’ocupació neta. “Tenim una millor tendència, que vol dir millors perspectives, una mica més d’esperança i confiança en aquest sentit”, ha afegit.
Així, ha recordat que per segon any consecutiu, des de l’inici de la crisi, Catalunya ha registrat  un increment d’ocupació i que la taxa d’atur ha baixat per sota del 20%, situant-se quatre punts per sota de la xifra del conjunt de l’Estat, fet que demostra que“estem fent un esforç addicional”.
Amb tot, el president ha advertit que “no es pot abaixar la guàrdia ni un mil·límetre” i per això ha assegurat que “s’estan abocant tots els recursos disponibles”. I en aquest context, ha assegurat que és "molt fals" que el Govern s'ocupi només dels grans temes del procés polític i de la creació de les estructures d'Estat, perquè “ens ocupem de tot, d’allò també perquè al final  també ha de revertir en el benestar del conjunt del país”.
Davant dels principals agents socials, el president Mas s’ha lamentat de la baixada dràstica d’aportacions del Govern espanyol en matèria de polítiques actives d’ocupació, just en el moment en que l’atur repuntava.  Però ha recordat que en aquest context “junts, Govern i diputacions,” han estat capaços de trobar solucions.
En aquest context, el cap de l’Executiu també ha recordat que en els darrers dos anys la Generalitat ha signat acords de gran transcendència amb les diputacions, fet que demostra que “quan les institucions van juntes i alineades, el país, que vol dir la gent, treu més rendiment personal i col·lectiu”.  Així s’ha referit als acords signats amb aquestes corporacions provincials en altres àmbits com el desenvolupament de la xarxa de Tributs de Catalunya o el finançament d’escoles bressol.
El cap de l’Executiu ha estat acompanyat durant l’acte del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els presidents de les diputacions de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Joan Giraut; de Lleida, Joan Reñé, i de Tarragona, Josep Poblet, a més del secretari del Govern, Jordi Baiget.
 

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=278590&idioma=0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada