dijous, 22 de gener del 2015

CiU subratlla que la Generalitat destinarà 900 milions en un pla transversal contra la pobresa

Durant el debat del pressupost del Departament de Benestar Social i Família, Anna Figueras denuncia que “el PP ha retallat en un 92% els recursos en atenció a les persones” 

Anna Figueras, portaveu de CiU a la Comissió de Benestar Social i Família, ha subratllat“l’esforç del Govern de la Generalitat en la lluita contra la pobresa, amb un pla interdepartamental dotat amb més de 900 milions d’euros”. La diputada ha defensat aquesta tarda el pressupost del Departament de Benestar Social i Família que la consellera Munté ha presentat en comissió al Parlament de Catalunya. De fet, Figueras ha contrastat la tasca del Govern de la Generalitat amb “un Govern del PP que ha retallat en un 92% els recursos en atenció a les persones”. Un fet, que la diputada ha qualificat de “mala fe”.

Des del grup parlamentari de CiU, la diputada ha assenyalat que -en la seva globalitat- els pressupostos de la Generalitat prioritzen en un 71’2% la despesa en l’àmbit social, concretament en Salut, Ensenyament i Benestar. I ha afegit que “en el cas del Departament de Benestar Social i Família la partida pressupostària creix en un 1’7%”. La diputada ha detallat com s’estructuren els diferents àmbits d’actuació del Departament i com s’estructura la dotació econòmica.        

En aquest sentit, Figueras ha indicat que un dels principals eixos d’actuació com el de l’autonomia personal, suport a les persones en situació de dependència i persones amb discapacitat “augmenta en un 1’8%, passant de 1.401’95 a 1.426’73 milions en aquest 2015”. I ho ha contrastat amb “la vulneració per part de tots els governs espanyols de torn” de la llei de la dependència, en que no compleixen amb el finançament del 50% que estableix la llei, de manera que la Generalitat ha de fer-hi front.

Finalment, la diputada ha carregat contra el PSC “per criticar sense tenir cap proposta alternativa” i contra el PP “perquè no tenen cap proposta d’inversió social”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada