divendres, 23 de gener del 2015

Tots els detalls sobre l'acord per les eleccions del 27-S

Acord pel 27-s

A més a més de la convocatòria de les eleccions, el pacte que va presentar el president Mas la setmana passada incorpora també tota una sèrie d’acords en matèries de gran importància pel present i pel futur més immediat del país. En fem un repàs.

Eleccions anticipades el 27 de setembre.
El president de la Generalitat ha decidit que les eleccions se celebrin just un any després de la signatura del president del decret de convocatòria de la consulta que havia de permetre als ciutadans de Catalunya pronunciar-se sobre el seu futur polític.
Acord del 2012.
Refermar l’acord de legislatura amb ERC signat el mes de novembre del 2012 i que en els darrers mesos havia quedat en entredit.
Estructures d’Estat. 
Impulsar i culminar les estructures d’Estat que estaven  convingudes a l’acord del 2012 i en les quals s’hi ha treballat aquests dos anys i que són bàsiques per culminar amb èxit el procés polític de Catalunya. També s’ha acordat impulsar tota la legislació i normativa interna necessària per fer possible aquestes estructures d’Estat.
Legislació en tràmit. 
Culminar l’aprovació al Parlament de Catalunya de tot un seguit de lleis que estan en tràmit i que són claus des del punt de vista de l’acció social com són la llei de la Formació Professional, la llei de reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya o la creació d’una administració electoral que ens doti d’instruments propis per enfocar les pròximes eleccions catalanes.
Prioritat als programes socials. 
Prioritzar el desplegament de programes d’especial contingut social i educatiu com són les actuacions contra la pobresa (especialment la pobresa infantil i la pobresa energètica) i que el pròxim curs escolar 2014/15 comenci d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya.
Aprovació del pressupost.
Reiniciar de forma immediata les negociacions per assegurar que es pugui aprovar el pressupost de l’any 2015.
Unitat per culminar les estructures d’Estat.
Incorporar algun expert d’ERC en la culminació de les principals estructures d’Estat com ara l’acció exterior, la hisenda pròpia o la creació de la Seguretat Social Catalana.

La convocatòria de les eleccions pel dia 27 de setembre deixa 7 mesos per desenvolupar tots aquests acords i crear el clima adequat per culminar amb èxit el procés polític de Catalunya. L’última paraula no la té ni el Govern ni els polítics, l’última paraula la té el poble de Catalunya i la podrà expressar democràticament a les urnes aquest mateix any 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada