dijous, 15 de gener del 2015

RULL: “CONVERGÈNCIA ES DEDICARÀ A FONS AQUESTS 9 MESOS A FER POSSIBLE LA VICTÒRIA DE LA INDEPENDÈNCIA, EL 27 DE SETEMBRE”

Rull: “Convergència es dedicarà a fons aquests 9 mesos a fer possible la victòria de la independència, el 27 de setembre”

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, acompanyat de la portaveu del partit, Mercè Conesa, ha assegurat que “hi ha molta feina a fer” durant els propers 9 mesos, i que s’han d’aprofitar “intensament” per fer possible “la victòria de la independència a les eleccions del pròxim 27 de setembre”.
Per culminar amb victòria aquest procés, Rull ha explicat que “Convergència s’ha fixat 4 objectius” que anirà desenvolupant en els propers mesos. Primer, “acabar de consolidar les estructures d’estat”. Una bona oportunitat per fer-ho és a través dels pressupostos catalans d’aquest 2015, on es contemplen punts tant importants com la “consolidació de la hisenda pròpia o l’ampliació de la presència internacional”. Segon, “eixamplar el perímetre sobiranista, per aconseguir l’èxit dels comicis”. Per aconseguir-ho, Josep Rull aposta per “explicar a la gent com serà el nou país i quin és el  full de ruta a seguir”. D’aquesta manera la gent coneixerà el valor fundacional del nou país, quina serà la justícia social, la regeneració democràtica, la transparència, entre d’altres aspectes. Segons el líder de Convergència, “aquestes qüestions donen confiança a la gent”. Tercer, preparar la comunitat internacional, perquè pugui entendre el resultat de les eleccions: “Són el referèndum que no ens van deixar fer, és a dir, tenen caràcter plebiscitari”. I finalment, el quart és “continuar amb l’acció de govern del país”, perquè s’ha de continuar treballant en el dia a dia del país i donar resposta als problemes de la gent.

Valoració acord
Josep Rull també ha valorat l’acord d’ahir al vespre del president de la Generalitat, Artur Mas, amb les entitats socials i Esquerra Republicana com a “extraordinàriament positiu”, perquè “hem fixat una data, el 27 de setembre, perquè els catalans puguin votar sobre la independència de Catalunya, en unes eleccions amb caràcter plebiscitari”. I ha destacat “l’exercici de responsabilitat i generositat” de totes les parts negociadores. El coordinador general de CDC ha recordat que “els bons pactes són aquells en què tots dos cedeixen”.
El líder convergent també ha demanat disculpes als catalans i catalanes que han pogut tenir la sensació aquests dies que el procés es refredava. I els ha assegurat que “aquest punt de partida és sòlid” i que culminarà el pròxim mes de setembre.
Barcelona, 15 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada