dissabte, 31 de gener del 2015

CiU reclama una reforma del Fons Social d'Habitatges per cobrir la demanda de lloguer social existent



  • CiU reclama una reforma del Fons Social d'Habitatges per cobrir la demanda de lloguer social existent


    28 de gener de 2015

    Lourdes Ciuró demana al govern de l'Estat elaborar un mapa del parc d'habitatges buits per conèixer la situació actual.

    La diputada del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés, Lourdes Ciuró, ha presentat una proposició no de llei en la qual es reclama al govern de l'Estat transformar el Fons Social d'Habitatges en un parc d'habitatges socials. L'objectiu és aconseguir que, en aquells municipis en què hi hagi una demanda social, aquests pisos siguin cedits per les entitats financeres i els fons d'inversió a les comunitats autònomes, perquè aquestes puguin gestionar-los en col·laboració amb els Serveis Socials autonòmics i municipals.

    Ciuró demana també al govern central elaborar un mapa del parc d'habitatges buits (procedents d'execucions hipotecàries i en propietat de les entitats financeres) per conèixer la situació actual dels habitatges que siguin susceptibles de ser destinats a lloguer.

    En el text, a més, la diputada del Grup Català aposta per impulsar un projecte de llei de segona oportunitat que serveixi per facilitar lareestructuració de deutes per a aquelles famílies i autònoms que hagin entrat en una situació de sobreendeutament a causa del context socioeconòmic actual.

    Des de 2008, es produeixen anualment desenes de milers de desnonaments, la majoria d'aquests són de famílies que han perdut la feina o que han hagut d'avalar crèdits de fills i familiars. Però, aquesta realitat coincideix amb l'existència d'un gran nombre d'habitatges buits que són propietat de promotors en fallida, entitats financeres que les han anat adquirint al llarg d'aquests anys.

    Lourdes Ciuró denuncia la inacció dels poders públics a l'hora de promoure les condicions necessàries i les normes pertinents per fer efectiu el dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat. A més, la diputada de CiU recorda que, des de l'inici de la crisi, s'han obert més de350.000 procediments d'execució hipotecària i de desnonaments, dels quals 172.000 ja s'han executat.

    Davant d'aquest escenari, és evident que hi ha una gran necessitat d'habitatge de lloguer social que contrasta amb un enorme parc d'habitatges buits a tot el territori. Per això, és necessari establir mecanismes que serveixin per facilitar l'accés a l'habitatge dels ciutadans que pateixen una exclusió social residencial.

    A Catalunya, ja s'han fet passos en aquesta direcció. Per exemple, s'han signat convenis amb la Sareb (Catalunya Caixa i Bankia), perquè cedeixin, inicialment, 1.230 habitatges buits per ser destinats a lloguer social.

http://www.ciucongres.cat/ver-nota.php?id=2731

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada