dimarts, 27 de gener del 2015

President Mas: "Agraeixo al cos consular que escolti les raons d'una Catalunya que vol governar-se ella mateixa des de fa segles"

  • Una setantena de cònsols han assistit a la recepció que el cap de l’Executiu els ha ofert al Palau de la Generalitat
El president amb els cònsols que han assistit a la recepció de Palau
El president Mas ha ofert avui la recepció al cos consular acreditat a Barcelona que se celebra cada any per aquestes dates. Davant d’una setantena de cònsols, el president ha agraït l’esperit de col·laboració que el Govern sempre troba en ells, i també “que ens escoltin i intentin entendre les raons de Catalunya que, com demostren les parets d’aquest Palau, porta molts segles intentant exercir el seu autogovern”.
 
Artur Mas ha explicat al cos consular els motius que el portaran a convocar eleccions el proper 27 de setembre, dient que “cal saber quanta gent vol que aquest país esdevingui un Estat, i les urnes son la manera correcta d’esbrinar-ho”. “Hauríem preferit fer-ho d’una altra manera, com al Regne Unit o Canadà, però les eleccions al Parlament son l’únic instrument que tenim. Sense tenir la resposta a aquesta pregunta és impossible fer política a la Catalunya actual”, ha afegit.
 
El president ha subratllat també que “el país està començat a donar la volta a la situació econòmica”, i que “l’any passat, per primer cop des de l’inici de la crisi es van crear més llocs de treball i menys atur”. El cap de l’Executiu ha destacat les excel·lents xifres d’atracció de turisme, captació d’inversions i increment de les exportacions, i ha subratllat que més d’un milió de persones han arribat a Catalunya en la darrera dècada des de països estrangers, “conviuen i son uns més de nosaltres”.
 
En nom del cos consular acreditat a Barcelona ha pres la paraula el seu degà, el cònsol general de la Gran Bretanya, Andrew Gwatkin, que ha fet part del seu discurs en català. Gwatkin ha posat de relleu la relació fluida i permanent amb el Govern de Catalunya, que ha agraït al president, al conseller de Presidència, Francesc Homs, i al secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.
 
A Catalunya hi ha vora un centenar de consolats estrangers acreditats. La capital catalana, Barcelona, és la tercera ciutat del món que no és capital d’un Estat amb major nombre de consolats estrangers, només darrera de Hong Kong i Nova York. Algunes representacions, com el consolat d’Holanda, es remunten al segle XVII.    
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada