diumenge, 11 de gener del 2015

RULL DEMANA “ABANDONAR ESCENARIS DE CONFUSIÓ” I “TEIXIR UN ESPAI DE COMPLICITAT” PERQUÈ ELS CIUTADANS PUGUIN DECIDIR


Rull demana “abandonar escenaris de confusió” i “teixir un espai de complicitat” perquè els ciutadans puguin decidir

Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, ha fet una crida a “abandonar escenaris de confusió” i encarar el context polític actual“teixint un espai de complicitat i consens a la taula de negociació” perquè els ciutadans puguin decidir lliurement, democràticament i pacíficament si Catalunya ha de ser un estat independent. En aquest sentit, el coordinador general de Convergència ha recordat “les mostres de flexibilitat i obertura mostrades pel president Mas” davant del “moment més transcendent” que ha viscut Catalunya. Rull ha fet aquestes declaracions després que ERC anunciés el passat divendres un acord davant dels mitjans de comunicació, quan aquest no s’havia produït. El dirigent de Convergència ha atès els mitjans de comunicació abans de participar a la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu, acompanyat de la diputada al Parlament, Anna Figueras i altres membres de l’agrupació local.
 
Rull ha afirmat que aquesta setmana hi haurà una reunió, que ha qualificat d’“important” entre el president Mas, Oriol Junqueras, l’ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència. I és en aquest context on Rull ha situat que cal assolir un acord “que permeti culminar amb èxit el procés”. Des de Convergència, Rull ha remarcat la rellevància del moment polític actual i ha assegurat que és normal que aquest generi opinions per part dels diferents actors: “Cal donar-hi un to de normalitat, perquè quan es fan coses tan transcendents com les que volem fer és normal que hi hagi un debat ampli, però ha de ser en termes sòlids”.
 
El coordinador general ha recordat que si s’assoleix un acord és “perquè eleccions han de servir per fer el referèndum que no ens han deixat fer”. I ha afegit que amb el debat que s’ha generat els darrers dies “la sensació que ens allunyem cada vegada més del referèndum i que ens acostem més a unes eleccions normals”“No volem fer unes eleccions autonòmiques normals per escollir un govern autonòmic normal, volem fer-les per fer un referèndum sobre la independència”, ha reblat.
 
El procés no està enterrat ni ho ha estat mai
Josep Rull també ha advertit a totes aquelles formacions i agents polítics contraris a que els ciutadans decideixin el futur polític de Catalunya. “Si es pensen que el procés està enterrat, que no se n’alegrin abans d’hora perquè ho han dit moltes vegades i mai ha estat així”.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada