dimecres, 28 de gener del 2015

Uns pressupostos de marcat caràcter social

Turull, Teixidó i Montañola presenten l'acord pels pressupostos 2015

Les negociacions per aprovar els pressupostos la setmana vinent avancen i comptaran amb la creació d'un fons extraordinari de 100M€ que es dedicaran majoritàriament a polítiques socials.

La setmana que ve el Parlament de Catalunya debatrà i sotmetrà a votació els pressupostos del 2015. Les negociacions per fer possible la seva aprovació avancen i el portaveu del Grup Parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha explicat els avenços. 
 
Després de successius canvis que s'han produït en la despesa financera, es crea un fons extraordinari per a polítiques socials per a l’any 2015 dotat amb 100M€, es consoliden les mesures de reversibilitat ja anunciades com la recuperació de la paga extraordinària dels funcionaris i es concreten d’altres inversions amb un clar component social.
 
Aquest fons se suma al marcat caràcter social dels pressupostos presentats pel Govern que jadestinen un 71,2% dels recursos a polítiques socials.
 
 
100M€ més per a polítiques socials
Els 100M€ del fons extraordinari es dedicaran a diversos departaments i capítols del pressupost:
 
Benestar social i família. 17M€ més per a prestacions econòmiques de la Llei de la Dependència, 4M€ més en places residencials per a persones amb discapacitat, i es dota en 10 M€ més el fons per a fer front a les situacions de pobresa energètica.
 
Empresa i Ocupació. Es destinen 12M€ més als ja 173M€ previstos a la Renda Mínima d’Inserció, que ja era la quantitat més elevada mai prevista en uns pressupostos, i s’aposta per a la reinserció de les persones que n’havien estat beneficiàries aportant 4M€ més als programes Forma't i Insereix-te. L’aposta per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat es reforça amb una aportació extraordinària de 3,1M€ pel programa de Serveis d’Orientació, Acompanyament i Suport i 4M€ més per als centres especials de treball.
 
Ensenyament. 10M€ més per a la contractació de tècnics d'educació infantil i tècnics d'integració  social, 5M€ més per a les escoles de música municipals, i 5M€ més per al transport escolar no obligatori. Es destinen 3M€ a la creació de beques menjador per a escoles bressol, així com també es preveu la creació i millora d'equipaments educatius.
 
Habitatge. Es reforça el component social de les polítiques socials en matèria d’habitatge del Govern amb 6M€ a ajuts d'emergència per a l'habitatge, per al lloguer social o persones que poden perdre l'habitatge.
 

L’acord també inclou el blindatge jurídic de les estructures d’Estat, com la hisenda catalana, l’agència catalana de protecció social, la sindicatura electoral, les autoritats de la competència i regulació del mercat, la seguretat nuclear, els béns públics o les infraestructures crítiques com l’energia i l’aigua.
Finalment, també s’inclou un sistema més efectiu i transparent per a la remuneració dels alts càrrecs: s’eliminen les dietes, es fa un sistema d’assegurances de responsabilitat patrimonial personal per als alts càrrecs i es fixa un model pel qual es pugui treballar per objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada