dilluns, 8 de juliol del 2013

"Al Brasil estem fent diplomàcia econòmica: situant Catalunya al món amb els seus millor actius": President Mas

  • El cap de l’Executiu ha visitat Veico, filial de l’empresa Fluidra, i Escarré Automatització, a la ciutat de Brusque, en el segon dia del seu viatge oficial al país sud-americà
  • En  declaracions als mitjans, Artur Mas convida Rubalcaba a venir al Palau a explicar la proposta de reforma constitucional dels socialistes, tot i que creu que no respon a les demandes catalanes
  • El president es mostra partidari de la moderació fiscal, però assegura que “rebaixar ara impostos vol dir fer retallades addicionals i és el que no volem fer”
    El president Mas en l'acte de col·locació de la primera pedra de Veico

    El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat avui de “diplomàcia econòmica”el viatge oficial que està realitzant al Brasil, acompanyat d’una cinquantena d’empreses catalanes, i que vol “situar Catalunya al món amb els seus millors actius: la seva estructura econòmica”.
     
    En el segon dia de la seva visita oficial al país sud-americà, el cap de de l’Executiu ha visita Veico, filial de l’empresa catalana Fluidra, a la localitat de Brusque. Mas ha posat aquesta empresa com a exemple d’allò que fa atractiva Catalunya: “un teixit productiu format per petites i mitjanes empreses exportadores i innovadores, que no s’han quedat tancades en un país petit, sinó que estant intentant conquerir el món”.
     
    En aquest mateix sentit, el president ha recordat, davant l’alcalde i altres autoritats de Brusque, que Catalunya destaca també per altres actius com “la seva personalitat cultural, la creativitat, una ciutat com Barcelona i la gent de talent”.
     
    La multinacional catalana Fluidra, especialitzada en aplicacions per a l’ús sostenible de l’aigua, ha invertit 1’5 milions d’euros en la construcció d’aquesta nova fàbrica, que li permetrà augmentar la producció d’accessoris de piscina. Fluidra preveu obtenir un 10% del mercat brasiler, estimat en 200 i 250 milions d’euros, en els propers tres anys.
     
    A més d’aquesta empresa, el president Mas ha visitat també a Brusque la factoria d’Escarré Automatització i Serveis. Es tracta d’una petita empresa especialitzada en la recerca i el desenvolupament d’automatització i software de gestió per a tintoreries i plantes d’acabats tèxtils. Acompanyat d’Agustí Escarré, el cap del Govern ha visitat les instal·lacions i, després, s’ha traslladat a l’empresa HJ Tintuaria, on ha pogut visualitzar la implementació dels productes d’Escarré.
     
     
    Proposta de reforma constitucional
     
    A preguntes dels mitjans de comunicació, el president s’ha referit a la proposta de reforma federal de la Constitució aprovada aquest cap de setmana pel Consell territorial del PSOE. Mas ha demanat a Rubalcaba que, a l'igual que ell va anar a la seu del partit socialista a Madrid per parlar amb el líder socialista sobre la relació entre Catalunya i l’Estat espanyol, “espero que el senyor Rubalcaba vingui a Catalunya, al Palau, a explicar l’abast de la reforma de la Constitució que proposen”.
     
    El president ha recordat que ell ja va fer dues consideracions al PSOE sobre una possible reforma constitucional: una, que comptés amb l’acord del PP, per no repetir successos com el de l’Estatut que va ser recorregut al TC pel PP, i, dues, que “si havíem de participar en aquesta reforma, s’havia de reconèixer el dret a decidir de Catalunya”“Em sembla- ha continuat dient el cap de l’Executiu- que la proposta del PSOE no dóna resposta a aquesta última reflexió, ni tan sols considera Catalunya una nació”, i ha afegit que “quan es fan propostes, les millores haurien de ser substancials, perquè posar pedaços ja fa molts anys que ho fem”. “El procés de Catalunya no queda pactat per aquesta proposta, el procés prossegueix”, ha reblat.
     
     
    Moderació fiscal
     
    Pel que fa a la proposta de rebaixa d’impostos proposada pel partit republicà, el president s’ha mostrat partidari d’una moderació fiscal:“som els primers que hi estem d’acord”, ha assegurat, però ha afirmat que “en aquest moment no es pot fer una proposta de rebaixa d’impostos sense dir quines retallades addicionals en educació, en sanitat o en serveis socials s’han de fer, i això és el que no volem”. “Si algun sentit té ara aquesta pressió fiscal més elevada, que és temporal, és poder assegurar els serveis bàsics de l’estat del benestar”, ha dit.
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada