dijous, 4 de juliol del 2013

Segons el Frankfurter Allgemeine Zeitung, Espanya mai ha completat el seu procés com a nació

“Barcelona és com una dona mal arreglada però amb un ulls meravellosos”, on crida l’atenció l’absència d’Espanya, diu el diari alemany.


El prestigiós diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, va publicar un extens reportatge titulat “Regions rebels a Europa”, signat per  Hendrik Ankebrand, on fa una anàlisi de la realitat de Catalunya, Escòcia, Baviera i Tirol del Sud. El diari cita l'escriptor holandès Geert Mak que diu que “Barcelona és com una dona mal arreglada però amb un ulls meravellosos” i amb una relació conflictiva, on crida l’atenció l’absència d’Espanya. En l’article es considera que si un país té un problema amb l’independentisme, el més intel·ligent seria intentar negociar, però que l’estat espanyol no ho ha fet. Recorda que Alejo Vidal Quadras, vicepresident del Parlament Europeu volia imposar la llei marcial i va amenaçar amb la Guàrdia Civil, que titlla de policia paramilitar de Franco, i que l’estat espanyol mai ha completat el seu procés de formació com a nació.

El periodista parla amb Anna Arqué, Elisenda Paluzie i Josep Rull 

El periodista entrevista Anna Arqué, que explica que un país democràtic té realment un problema de legitimitat quan apareix un moviment d’independència en una part del seu territori, i recorda la progressió de l’independentisme des de les consultes sobiranistes, i també els problemes econòmics catalans derivats de la mala gestió espanyola, com les dificultats per construir el corredor ferroviari mediterrani.
 
El reportatge també parla amb Elisenda Paluzie, degana de la facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona, que recorda que Catalunya té una població superior a Bèlgica i Dinamarca, i que sense l’espoli tindria un ingrés net de 13 milions d’euros anuals més que ara, i al ser preguntada sobre “que passaria amb l’enorme deute públic espanyol, una part del qual hauria de pagar Catalunya”, respon que igual que amb una part de les reserves d’or espanyoles”, que s’haurien de quedar a Catalunya.
 
Al seu torn, Josep Rull, diu que Espanya està fent tot el possible per evitar un referèndum, i que  Madrid no enviarà tropes, perquè això no ho  permetria a la Unió Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada