dimecres, 10 de juliol del 2013

Mas, a Montoro: "Qui punyeta finança a qui? És Catalunya qui finança Espanya des de molts punts de vista"

Mas, fent alguns tocs de pilota a l'estadi de Maracanà. (Foto: ACN)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost des del Brasil, en el quart dia del seu viatge oficial, les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha afirmat que "la Generalitat paga els serveis públics gràcies al govern d'Espanya". Mas ha estat contundent a l'hora de recordar l'espoli fiscal que pateix Catalunya i ha etzibat al ministre: "Qui punyeta finança a qui? És Catalunya qui finança Espanya des de molts punts de vista".

El president descarta que la consulta sobiranista freni els inversors estrangers

També des del Brasil, el president català ha assegurat que els inversors estrangers "no es preocupen" per la consulta d'autodeterminació que impulsa el govern català, sinó per la salut de l'economia europea i, en tot cas, "si hi ha algun tipus de reacció" es deu a la "pressió" de l'estat espanyol.

En el quart dia del seu viatge al Brasil, Mas ha assegurat que cap empresari o autoritat brasiler li ha manifestat preocupació per la consulta, encara que els mitjans de comunicació sí que li han preguntat pel tema. "En general, fora d'Europa estan més preocupats pel futur de la UE, que no pas per si Catalunya fa un camí propi o no", ha comentat el president de la Generalitat a Rio de Janeiro.

El cap del govern català ha insistit que el que genera "incertesa" és el futur de l'economia europea i la salut de la moneda comunitària i "no com es configuri de forma interna la UE". A més, ha recordat que el procés de consulta és "modèlic i exemplar" des del punt de vista de la seva "radicalitat democràtica".

Mas ha participat en la inauguració d'un seminari d'inversions centrat en els Jocs Olímpics i després ha visitat un projecte social a la favela de Cantagalo. El president de la Generalitat també ha dinat amb el governador de Rio de Janeiro, Sergio Cabral, ha visitat l'estadi de Maracanà i ha mantingut una trobada amb l'alcalde carioca, Eduardo Paes.

http://www.324.cat/noticia/2148033/politica/Mas-a-Montoro-Qui-punyeta-financa-a-qui-Es-Catalunya-qui-financa-Espanya-des-de-molts-punts-de-vista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada