dilluns, 1 de juliol del 2013

Declaració institucional del president de la Generalitat amb ocasió de l'adhesió de Croàcia a la Unió Europea


Avui, 1 de juliol de 2013, Croàcia esdevé el 28è estat de la Unió Europea (UE).
Des de Catalunya donem la benvinguda al poble croat al projecte europeu. Desitgem que aquesta data sigui determinant per al benestar, estabilitat, seguretat i prosperitat dels seus prop de quatre milions i mig d’habitants.
Cada vegada que s’adhereixen nous estats al compromís europeu, sumem nous actius en la construcció de la pau i la prosperitat dels nostres pobles. Pobles amb cultures, llengües i història pròpies, com és el nostre cas.
Cada nova adhesió, cada estat membre nou, és una oportunitat per a reflexionar amb profunditat sobre els orígens de la Unió Europea i per a recordar i confirmar els valors essencials que la identifiquen. Aquests valors foren determinants perquè Croàcia manifestés la voluntat d’integrar-se a la UE tot just desprès del reconeixement internacional del país.
Catalunya, compromesa des de sempre amb una Europa més integrada políticament i econòmicament, és partidària de l’ampliació de les fronteres de la Unió, també cap a les nacions més petites. Per això ens felicitem especialment per la integració de Croàcia a la gran família europea.
Com a països europeus i mediterranis que som, Croàcia i Catalunya tenim l’ocasió d’estrènyer els nostres llaços i cooperar encara més en àmbits d’interès comú. I com a prova d’això, en els propers mesos tindrà lloc una missió empresarial cap a Croàcia impulsada pel Govern de Catalunya.
Rebeu la meva més sincera felicitació per voler compartir aquest projecte comú.
 
Barcelona, 1 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada