divendres, 5 de juliol del 2013

"Cal que ens contagiem de l'actitud col·laboradora del teixit associatiu i estirem tots conjuntament del carro" President Mas

  • Artur Mas ha participat aquest matí en la sessió de control del Parlament
 
  • El cap de l’Executiu ha anunciat que “abans que finalitzi el mes de juliol” formalitzarà per carta a Rajoy la petició de la convocatòria de la consulta

  • El president Mas, en un moment de la seva intervenció en la sessió de control

    El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest matí una crida a sumar-se a  “l’actitud positiva i col·laboradora que el teixit associatiu del nostre país està demostrant” per trobar solucions a les dificultats. “Ara és un moment en què posar pals a les rodes és molt senzill, però potser és millor que estirem tots conjuntament del carro, no fos cas que aquest se’ns enfangués definitivament i no el poguéssim treure d’un lloc absolutament aturat”, ha subratllat, i ha afegit “això és feina no només del Govern, és feina de tothom i tothom té la seva responsabilitat”.
     
    Artur Mas ha respost amb aquestes paraules a la pregunta del portaveu parlamentari de CiU, en el decurs de la sessió de control del Parlament, que s’ha celebrat aquest matí a la Cambra catalana. El cap de l’Executiu ha insistit que “en la mesura en què siguem capaços que aquestes actituds positives vagin calant, es vagin filtrant i vagin fent taca d’oli, les coses poden anar millor”, i ha fet una petició expressa en aquest sentit a les forces polítiques parlamentàries: “tant de bo aquestes actituds es contagiïn també dins d’aquest Parlament”, ha ressaltat.
     
    Referint-se a la col·laboració de les entitats socials, i en el torn de rèplica al representant d’ICV, el president ha destacat també el “to positiu” de la reunió que va mantenir ahir amb la Taula del Tercer Sector. “Va ser una trobada que va anar molt bé des del punt de vista del diàleg intern”, ha assegurat, i ha continuat dient “una de les grans conclusions d’aquesta reunió és que ens hem de seguir ajudant mútuament: les entitats socials, el Govern i les institucions catalanes, perquè només junts podem sobresortir de les dificultats també en el camp social”.
     
    Així, el cap del Govern ha explicat que la pràctica totalitat de les entitats participants  van expressar la seva voluntat “de col·laborar amb el Govern i seguir fent les coses que s’han de fer”, i ha recordat que “s’està treballant en cadascuna de les 12 propostes que va presentar la Taula del Tercer Sector, sense excepcions”.  En aquesta línia, i en resposta al portaveu socialista, el president ha recordat que “el Govern està destinant ara més partides a les polítiques socials que en governs anteriors”, i ha posat com a exemple uns dels programes de l’Executiu dotat amb 5 milions d’euros per atendre les urgències socials. 
     
    Dret a decidir
     
    A preguntes del grup parlamentari d’ERC, el president de la Generalitat s’ha referit a la carta que enviarà al president espanyol sol·licitant la convocatòria de la consulta. Mas ha recordat que “la petició ja està feta, la vaig fer al març quan em vaig reunir amb Rajoy” i ara, ha dit “es tractarà de formalitzar-la”.
     
    El president Mas ha anunciat que aquesta petició més formal tindrà lloc “abans que acabi el període de sessions del Parlament”, un cop, ha dit, “s’han fet els passos que s’havien de fer per engegar aquest procés”, entre els quals ha detallat la constitució del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN); la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) o la comissió d’estudi al Parlament que es constituirà demà.
     
    En aquest sentit, Artur Mas ha revelat que, per donar més força a la petició, adjuntarà l’informe que el CATN lliurarà aquest mes de juliol i, “si és possible també”, algunes primeres apreciacions del que es va debatre a la constitució del PNDD. “Aquest bagatge, que és el producte i el fruït de la feina que hem estat fent durant mesos, demostrarà que,  tot i que la feina no sigui espectacular, s’ha de fer perquè tingui l’entitat, el gruix, i sobretot per demostrar que fem les coses bé”, ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada