divendres, 20 de desembre del 2013

Andreu Mas-Colell: "El Govern deixarà d'ingressar entre 10 i 15M pel retard en l'aprovació dels PGC 2014 provocat pel PPC"

  • Afirma que en termes tresorers s’acabarà l’any “relativament bé”
  • Demana que es facin públiques les dades per poder fer les balances fiscals de l’Estat i que també s’encarreguin a una institució internacional de prestigi
  • Felicita els investigadors Beato i Peñuelas pels gairebé 30M que rebran de dos Synergy Grants del’European Research Council
Mas-Colell
En una entrevista al programa “El Matí de Catalunya Ràdio”, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha dit que el Govern deixarà d’ingressar entre 10 i 15M pel retard en l’aprovació del PGC 2014, provocat pel Partit Popular català en portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries (CGE).
 
Sobre l’objectiu de dèficit de l’1,58% pel 2013, el titular d’Economia ha dit que “no es complirà exactament, però ens hi acostarem.” I sobre la possibilitat d’aconseguir els 2.300M d’ingressos previstos en els pressupostos de l’any vinent, Mas-Colell ha assegurat que “no serà simple, però es pot aconseguir”. “Hem descartat les vendes massives d’habitatges de protecció oficial, tenim una política de venda d’edificis i quan tinguem un programa de concessions l’anunciarem”, ha afirmat.
 
Mas-Colell també ha assegurat que els 873M d’euros que es rebran aquest desembre com a crèdit del FLA“permetran acabar l’any relativament bé amb els pagaments als proveïdors”. “Podrem pagar la paga normal als treballadors públics abans de Nadal, com era tradició”, ha afegit. 
 
El responsable de les finances catalanes també s’ha referit al nou sistema de finançament que es començarà a debatre a la primavera vinent. Ha reiterat que Catalunya no liderarà el procés, però farà saber quins són els seus punts de vista. “Per exemple, des del moment zero farem constar que Catalunya té més competències que altres comunitats autònomes i, per tant, les comparacions han de ser en termes de despeses homogènies per habitant”, ha dit. Pel que fa a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut, Mas-Colell ha assegurat que “la reclamació d’aquests diners mai desapareixerà de la taula.”
 
Preguntat sobre la intenció del ministre Montoro de presentar unes balances fiscals a principis de 2014 calculades per un grup d’experts, Mas-Colell ha dit: “ningú sap qui és el misteriós grup d’experts que fa les balances per compte de l’Estat”. També ha fet saber que, a diferència d’anys anteriors, les dades no s’han facilitat a la Generalitat i ha demanat que les dades siguin públiques, perquè tothom les pugui estudiar i Catalunya pugui calcular les de 2011. “Posem-nos d’acord perquè alguna institució internacional de prestigi com ara l’Institute for Fiscal Studies de Londres, les pugui calcular. Ara bé, si les dades són públiques, s’hi pot posar qui vulgui”, ha assegurat.
 
El conseller també ha felicitat els investigadors Miguel Beato (CRG) i Josep Peñuelas (CREAF) perquè els Synergy Grants de l’European Research Council finançaran amb gairebé 30M dos projectes que lideren. La concessió d’aquests ajuts situa la recerca a Catalunya al més alt nivell d’excel·lència europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada