divendres, 13 de desembre del 2013

Valls, la primera ciutat en aprovar una moció a favor de la pregunta Sí-Sí

La CUP, Esquerra i CiU hi han votat a favor i el PSC i el PP han volgut impedir la votació

, Valls | Actualitzat el 13/12/2013 a les 19:13h
Arxivat a: Políticaindependència
Albert Batet, alcalde de Valls, en una imatge d'arxiu Foto: delCamp.cat

El ple municipal de Valls ha aprovat una moció d’urgència de suport al dret a decidir dels catalans i catalanes i a la data i a la pregunta aprovada ahir per quatre de les forces polítiques parlamentàries.  La moció ha comptat amb 17 vots a favor, els de CiU, CUP i ERC i també el del regidor del PSC Jaume Tous. Els altres dos regidors del PSC s’han abstingut i només s’hi ha oposat el regidor del PP.
 
La moció ha estat presentada per CiU, CUP i ERC que amb diferents matisos s’han mostrat favorables a l’acord al qual es va arribar ahir. ERC considera que «l'acord de data i pregunta ens ha de fer sentir a tots contents». Per la seva banda la CUP s’ha mostrat crítica perquè «aquesta pregunta fa més difícil la independència, però no tenim cap dubte que guanyarem». Per la seva banda, CiU ha destacat que «vallencs il·lustres com els Català-Roca o Robert Gerhard avui estarien orgullosos del seu poble».
 
El PSC ha justificat el vot favorable i les dues abstencions dient que «al nostre partit hi ha diversitat de pensaments» i «no ens sembla malament la pregunta i la data sinó el procediment». L’únic vot en contra ha estat del PP que ho ha argumentat amb un «no es pot anar en contra de la llei». Al ple municipal d’avui també s’ha realitzat l’aprovació inicial dels pressupostos així com la definitiva de les ordenances municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada