dimarts, 10 de desembre del 2013

Atac a la llibertat d’expressió: UPyD denuncia a la Fiscalia el simposi ‘Espanya contra Catalunya’

La formació que lidera Rosa Díez argumenta que la trobada d'historiadors suposa un delicte d’"incitació a la violència"
Albert Ribas
La líder d'UPyD, Rosa Díez, durant la seva intervenció al segon Congrés nacional del partit UPyD ha presentat avui una denúncia a la Fiscalia de Barcelona per la celebració del simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada història (1714-2014)’ que organitza el Centre d’Història Contemporània de Catalunya i que tindrà lloc els propers 12, 13 i 14 de desembre.

El partit que encapçala Rosa Díez considera que el simposi, organitzat sota criteris històrics i acadèmics i que comptarà amb la presència de reconeguts historiadors, suposa un delicte d’incitació a la discriminació, a l’odi o a la violència. Segons la formació espanyolista, conferències com ‘Espanya i Catalunya, 300 anys de conflicte polític’ o ‘300 anys d’espanyolisme a Catalunya’, ho certifiquen.

Tot i que la voluntat del simposi és “incidir en els efectes de la repressió institucional, militar, política i administrativa al llarg dels segles XVIII, XIX, XX i XXI, i destacar la influència de tres-cents anys d’espanyolisme a Catalunya”, sense cap “voluntat de fer propaganda”, tal com explicava ahir el seu director, Jaume Sobrequés al canal 3/24, la formació espanyolista de Rosa Díez ha decidit passar a l’atac.

El Codi Penal contempla, en el seu article 510, un càstig d’un a tres anys de presó i una multa de sis a dotze mesos per aquest tipus de delicte.

Ciutadans s’hi afegeix

El portaveu de C’s, Jordi Cañas, ha anunciat aquesta tarda que el seu partit s’afegeix a la via judicial d’UPyD i portarà al fiscal especial contra l’odi i la discriminació el simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014’ perquè analitzi si pot haver delicte “d’incitació a l’odi” al fet d’analitzar una visió d’Espanya com un Estat opressor.

Cañas, en roda de premsa, ha criticat que el simposi està “destinat a fer pedagogia de l’odi” i a presentar tot allò espanyol com enemic de Catalunya, unf et que ha considerat gravíssim. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada