dilluns, 2 de desembre del 2013

CDC referma la seva aposta per una candidatura de país a les eleccions europees

Corominas insta Navarro a “intentar explicar la seva proposta fora del dret a decidir i a deixar de malparlar de Convergència”

Després de conèixer el candidat que ERC proposa per les pròximes eleccions europees, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha subratllat que l’aposta de CDC per una candidatura de país continua sobre la taula: “Les informacions d’aquest cap de setmana no entren en contradicció amb el que nosaltres plantegem:  una candidatura de país. Pensem que és la millor opció per a Catalunya,  perquè enfortiria el país  i perquè representaria millor la voluntat dels catalans que es van manifestar l’11 de setembre”. Per això, ha assegurat que CDC “continuarà treballant amb contundència durant les pròximes setmanes per tal que això surti bé”.

També en clau europea, el secretari d’Organització del partit, Josep Rull, ha destacat el fet que el Partit de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), hagi avalat, a instàncies de CDC, el concepte del dret a decidir. Ha recordat també que Marc Guerrero ha estat reelegit com un dels vicepresidents de l’ALDE, a només 11 vots del primer més votat, i que Mireia Canals ha estat escollida vicepresidenta de l'Steering Comittee de la Xarxa d'Igualtat de l'ALDE. Rull ha afegit: “Volem posar en valor tots aquests elements, perquè enforteixen la posició de CDC en el terreny de les relacions internacionals, però també perquè evidencia que,  si som seriosos, la UE no ens girarà l’esquena, com no ens l’ha girada l’ALDE: CDC és el partit més rellevant de la família liberal del sud d’Europa”. En aquest mateix sentit, Rull ha defensat la feina feta per l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa per a aconseguir que Europa hagi reconegut  el Corredor Mediterrani com una infraestructura prioritària i hagi descartat el Corredor Central.

“Els socialistes, que deixin de mentir i que permetin exercir la democràcia”

Davant els constants atacs dels socialistes a CDC, Corominas ha instat Pere Navarro a “intentar explicar la seva proposta fora del dret a decidir i a deixar de malparlar de Convergència”. Després de la visita d’Alfredo Pérez Rubalcaba a Barcelona, també ha subratllat que el PSC “és una franquícia del PSOE”. També ha advertit que els catalans “tenen memòria” i ho ha argumentat així: “El PP i el PSOE sempre han deixat de banda Catalunya: Aznar, Rajoy, Zapatero i ara Rubalcaba,  han intentant enganyar els catalans, per això tenen la mateixa responsabilitat en el fet que hàgim dit prou i vulguem fer camí pel nostre compte”. Corominas ha recomanat a Rubalcaba que “deixin de mentir i que permetin exercir la democràcia als catalans”.

Finalment, Rull ha anunciat que, d’acord amb el pacte tancat amb Reagrupament, Rut Carandell s’ha incorporat avui al Comitè Executiu Nacional de CDC, amb veu i sense vot, i que dijous es constituirà  la comissió mixta i paritària que establirà el funcionament entre tots dos partits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada