dimecres, 11 de desembre del 2013

La consellera Munté presenta el XVI Fòrum d'Estudis sobre la Joventut "Els altres joves. Agrupacions juvenils del carrer: estigmes i emblemes"

Saskia Sassen, Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2013, ha participat també en la presentació del Fòrum i en farà la conferència inaugural
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presentat aquest migdia el XVI Fòrum d’Estudis sobre la Joventut “Els altres joves. Agrupacions juvenils del carrer: estigmes i emblemes”, que organitza el Departament amb el suport de la Diputació de Lleida. 12 investigadors i professionals dels serveis socials participaran en aquestes jornades que tindran lloc els dies 12 i 13 de desembre a la Universitat de Lleida.
 
Durant la presentació, la consellera ha estat acompanyada de Saskia Sassen, premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2013, professora de sociologia a la Universitat de Chicago i professora convidada de la London School of Economics; i de Carles Feixa, doctor en Antropologia Social i professor a la Universitat de Lleida.
 
L’objectiu d’aquesta XVI edició del Fòrum d’Estudis sobre la Joventut és reflexionar sobre les agrupacions juvenils del carrer, objecte de processos d’estigmatització i percepció negativa, però també d’apoderament i acció afirmativa.
 
Encara que durant el Fòrum s’analitzaran diferents grups, s’abordarà de manera específica les anomenades “bandes llatines”, que durant la darrera dècada han estat presents en els mitjans de comunicació, en les polítiques públiques i en el treball social amb joves.
 
En el marc del Fòrum es presentaran també els resultats del projecte de recercaYougang. Youth and migration in local contexts que ha dut a terme la Universitat de Lleida dins el programa Marie Curie de la UE. Els resultats inclouen la realització d’una pel·lícula documental titulada Buscando respeto i diversos clips de ficció. Al mateix temps, es debatrà l’evolució de les organitzacions juvenils de carrer als Estats Units, Espanya i Catalunya.
 
Saskia Sassen, Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2013
 
Durant la presentació del Fòrum també hi ha intervingut Saskia Sassen, Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2013. Aquesta especialista en assumptes urbans pronunciarà demà a la tarda la conferència inaugural del Fòrum d’Estudis sobre la Joventut.
 
La investigació i la recerca de Sassen se centra en la globalització (incloent les dimensions socials, econòmiques i polítiques), la immigració, les ciutats com a global, les noves tecnologies i els canvis en l’estat liberal que es deriven de les condicions transnacionals actuals.
 
A més dels seus càrrecs a la Universitat de Columbia, Saskia Sassen és membre de diversos consells editorials i és assessora de diversos organismes internacionals. Ha escrit per The GuardianThe New York TimesLe Monde Diplomatique, l’International Herald TribuneNewsweek InternationalClarinFinancial Times, entre d’altres.
 
A banda de Saskia Sassen, a l’edició de 2013 hi participaran catedràtics i professors universitaris com ara: David Brotherton (City University of New York), Carles Feixa (Universitat de Lleida), Luca Queirolo (Università di Gènova - Universitat de Lleida) o Bàrbara Scandroglio i Jorge López (Universitat Autònoma de Madrid), així com altres professionals vinculats amb la matèria.

El Fòrum s’adreça a professionals i responsables de joventut, docents, estudiants, entitats juvenils i està obert a la participació de joves en general.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada