dissabte, 7 de desembre del 2013

Les JERC i la JNC diuen adéu a la Constitució

Les JERC reclama un referèndum l’any 2014 i la JNC destaca que la Constitució Espanyola no serveix per al progrés i el benestar del poble català


Aquest vespre les Joventuts d’Esquerra Republicana han organitzat una manifestació pels carrers del barri del Born de Barcelona  amb el lema “Superem la Constitució, referèndum 2014”. I elmigdia un centenar de joves nacionalistes s’han reunit a Sant Boi amb motiu de la “botifarrada a la Constitució” que ha organitzat la Joventut Nacionalista de Catalunya al Baix Llobregat. L’acte ha comptat, entre altres, amb la presència del Portaveu de CiU a Sant Boi, Jordi García, el President Comarcal de CDC, Pep Llop, la Presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, i el Portaveu de CDC al Congrés dels Diputats, Pere Macias.
Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 6 vots )
Les JERC volen una pregunta clara i el referèndum el 2014

L’objectiu de la marxa era deixar clar que el jovent vol una Constitució Catalana i exigeix que es respecti el dret a decidir i es convoqui el referèndum per l’any 2014 amb una pregunta clara. La manifestació, que ha agrupat centenars de joves, ha sortit de Pla de Palau a les 19 hores i ha finalitzat a la Plaça Sant Pere, on ha tingut lloc l’acte polític amb Gerard Gómez, portaveu de les JERC i Alfred Bosch, diputat al Congrés espanyol.

“Mandela també es va enfrontar a una constitució”

Bosch, ha volgut posar èmfasi en la constant decepció a la que ens ha portat l’Estat Espanyol quan pensàvem que avançaríem cap a una millor convivència, però “ja en tenim prou, no volem cap reforma de la Constitució espanyola, volem una constitució catalana, una de nostra, escrita pels catalans i al servei dels catalans”.  El diputat ha recordat que Nelson Mandela “també s’enfrontava a una constitució i va guanyar, nosaltres guanyarem com ell”.

Per la seva banda, Gerard Gómez ha recordat “un dels últims atacs que hem rebut de l’Estat Espanyol, la reforma recentralitzadora que ha presentat el govern espanyol aquesta setmana, deixa clar per enèsima vegada que cap acord és possible i que la única via de supervivència que tenen els Països Catalans és la independència”. Alhora, el Portaveu de les JERC ha recalcat que el jovent “ja en tenim prou, són 35 anys de repressió espanyola i avui hem deixat clar que volem decidir el nostre futur i cap carta magna ens impedirà fer-ho, encara menys la Constitució espanyola, un document que coarta les nostres llibertats i els nostres drets”.

Pere Macias: “són les lleis les què estan fetes per als homes, i no els homes per a les lleis”.

Aquest migdia un centenar de joves nacionalistes s’han reunit a Sant Boi amb motiu de la “botifarrada a la Constitució” que ha organitzat la Joventut Nacionalista de Catalunya al Baix Llobregat. L’acte ha comptat, entre altres, amb la presència del Portaveu de CiU a Sant Boi, Jordi García, el President Comarcal de CDC, Pep Llop, la Presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, i el Portaveu de CDC al Congrés dels Diputats, Pere Macias.

En declaracions als mitjans de comunicació, Pascal ha volgut aprofitar el dia de la Constitució per reivindicar que “35 anys després de la seva aprovació, la Constitució Espanyola no serveix per encabir-hi la voluntat del poble català, però tampoc per garantir el nostre progrés i benestar, i per això volem exercir el dret a decidir”. La JNC s’ha marcat com a prioritat en el procés cap a l’Estat Propi comarques com el Baix Llobregat, “sempre en un to positiu, d’arguments, de suma i majories”, ha dit Pascal.

 La líder de la JNC ha volgut destacar que “cap dels joves que estem aquí hem tingut l’oportunitat de votar la Constitució del 1978, ni de pronunciar-nos encara sobre quin Estat volem, per això, ara més que mai, volem exercir el nostre dret a decidir”.

Són les lleis les què estan fetes per als homes, i no els homes per a les lleis”,

 En el seu torn, el Portaveu de CDC al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha destacat que “el PP és el principal obstacle a la reforma constitucional, ja què és el grup que impedeix el consens per poder seure’ns i parlar sobre els nous marcs constitucionals”. Una reforma de la Constitució que per a Macias “ha de incloure-hi sempre el dret a decidir del poble català”, com a expressió enormement majoritària de la voluntat dels catalans i catalanes.

 Finalment, Macias ha destacat que “són les lleis les què estan fetes per als homes, i no els homes per a les lleis”, apel·lant a la necessitat d’adaptar la legislació sempre a la voluntat majoritària, pacífica i democràtica de les societats que regulen.
 
http://www.directe.cat/noticia/327130/les-jerc-i-la-jnc-diuen-adeu-a-la-constitucio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada