dijous, 9 de gener del 2014

Homs diu que la resposta de Barroso ha decebut el govern de Rajoy, que s'esperava un no rotund

El conseller de la Presidència i portaveu del govern diu a Margallo que “el que és altament perillós és demanar que no es voti”

Afirma que és “especialment greu” que l'executiu espanyol digui que “votar divideix”

Considera que l'Estat confon l'opció de la independència amb la consulta

El que és altament perillós és demanar que no es voti”. D'aquesta manera, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha respost al ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, que aquest dimecres va alertar en una conferència a Barcelona que demanar la consulta és “altament perillós”. També ha considerat que la resposta de José Manuel Durão Barroso ha decebut el govern espanyol, que s'esperava un “no” rotund de Brussel·les i ha vist com “se'n rentaven les mans”.
Homs, en una entrevista a Els matins de TV3, també ha considerat “una mica cínic” cert “plantejaments de diàlegs” que es proposen “a aquestes altures”, també fent referència a les declaracions que Margallo va fer ahir, en què va considerar que la millor manera de resoldre la crisi entre Catalunya i l'Estat és “parlant i sent tolerant” i “fugint de posicions de força i de desafiaments”. Homs ha considerat que el que “és especialment greu és que se'ns digui que votar divideix perquè el que divideix és la imposició i impedir l'expressió del poble”. Per Homs, els membres de l'executiu espanyol “confonen l'opció de la independència amb la consulta”.
Homs ha valorat la carta que el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va enviar aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, en resposta a la missiva que el dirigent català li va enviar el 3 de gener passat. “Era la resposta que esperàvem en part”, ha assegurat tot remarcant que l'objectiu de la carta de Mas era el “d'informar i explicar” el procés sobiranista. De fet, Homs considera que la resposta de Barroso “ha decebut el govern espanyol” perquè “Espanya pressiona perquè ens diguin un no rotund i la carta posa de manifest que el tema català està en l'agenda internacional”, sobretot per la celeritat en la resposta i que Barroso “es renta les mans” i respon “ni sí, ni no, ni tot el contrari”.
Homs també ha explicat que han rebut respostes d'altres governants, tot i que no ha volgut detallar de quins Estats. Però ha reiterat que el procés català “desperta interès al món”.
Sobre el debat de si Catalunya quedaria fora o no de la Unió Europea, Homs ha precisat que aquesta qüestió es troba en la “darrera etapa” del procés i que primer el principal és poder votar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada