dijous, 9 de gener del 2014

Rull: "Catalunya és perfectament viable com a estat independent dins d'Europa però no ho és com a autonomia"

Corominas afirma que CDC recorrerà el territori per “compartir vibracions i temperatures amb el món local” sobre el procés que viu Catalunya

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull,  i el vicesecretari general de Coordinació Institucional de Convergència, Lluís Corominas,  han assistit, aquest dimecres, a Tortosa, a la reunió de l’executiu de la Federació de Convergència Democràtica de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

En el marc d’aquesta trobada,  Rull ha volgut destacar la importància d’aquest any que tot just acaba de començar: “L’agenda estarà marcada per la consulta del proper 9 de novembre, que dóna resposta al compromís que vam adquirir davant la gran majoria de catalans,  que van votar per decidir el seu futur en les passades eleccions”. Després d’afirmar que“Catalunya és perfectament viable com a estat independent dins d’Europa però no ho és com a autonomia”, Rull ha explicat el sentit i l’objectiu de la campanya del “triple sí”: “Aquesta campanya estarà protagonitzada pel sí a votar, pel sí a Catalunya com a estat i pel sí com a estat independent. L’objectiu és que hi pugui votar tothom i per això lamento que encara avui alguns partits vegin les urnes com un problema. Nosaltres considerem que són la solució”.

Per la seva banda, Lluís Corominas, ha subratllat que el partit té molt clara la importància de recórrer tot el territori per explicar l’estratègia de CDC de cara als pròxims mesos: “Volem compartir vibracions i temperatures amb els representats  del món local i demanar a la vegada que ells mateixos s’impregnin i transmetin  la il·lusió que genera aquest procés”. Corominas també ha volgut donar suport i agraïment “a totes les persones que aquests darreres anys han donat la cara i han afrontat una situació complicada com a acte de responsabilitat”.

 “Les declaracions de Barroso s’emmarquen en un context preelectoral”

Pel que fa a les darreres declaracions del president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durao Barroso, Rull ha afirmat que “s’emmarquen en un context pre- electoral, per tant és obvi que s’ha d’expressar amb una prudència extraordinària”. Malgrat això, ha afegit  que “no hi ha cap tractat de la UE que impedeixi a Catalunya formar part de la Unió Europea”.

Pel que fa a les opinions del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que considera que Catalunya quedaria fora de la UE i no seria reconeguda per la comunitat internacional, el secretari d’Organització de CDC ha deixat clar que “si fos així, no haguessin destinat ni un segon a mobilitzar tota la diplomàcia espanyola per intentar minimitzar el procés”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada