dimecres, 8 de gener del 2014

President Mas: "Aquest any és de canvi de rasant en economia, ocupació, polítiques socials, i també per la consulta"

  • En una compareixença informativa on ha fet balanç del 2013 i prospectiva del 2014 el cap de l’Executiu ha assenyalat que el Govern “se sent estable i prou fort per afrontar aquest canvi de rasant”
  • Artur Mas remarca que enguany convocarà la consulta dins d’un marc legal i demana a l’Estat que “entengui que quan un poble vol votar no hi ha manera d’evitar-ho”
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que“s’està produint un canvi de rasant al nostre país en positiu”, que marcarà aquest any 2014, i l’ha situat en l’economia i la creació d’ocupació, les polítiques públiques lligades a l’estat del benestar, la millora de la qualitat democràtica del país i la transparència, i la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya. El president ha remarcat que totes quatre àrees són“importants, no només la consulta”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en una compareixença informativa, posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, en la qual ha fet balanç del primer any d’aquesta legislatura i ha anunciat els projectes previstos pel Govern per a aquest 2014. El president ha subratllat que el seu Govern “se sent estable i prou fort per poder aprofitar aquest canvi de rasant”. 

Artur Mas ha destacat la importància de l’estabilitat “per transmetre confiança en un moment clau, dintre i fora de Catalunya, per aguantar les envestides que rebem i les que rebrem i per poder assolir els objectius que tenim plantejats, fins i tot els més grans”

“Sense dramatismes ni por a les urnes”
En la seva compareixença, el president ha insistit que enguany convocarà la consulta“perquè el poble de Catalunya es pugui expressar a les urnes el 9 de novembre”, i ha remarcat que vol fer-ho “dins d'un marc legal”. “Espero que l’Estat espanyol entengui que, quan un poble vol votar, no hi ha manera d'evitar-ho”, ha reblat.

El cap del Govern  ha subratllat la seva intenció que el poble de Catalunya es pugui expressar en una consulta específica, perquè “s’està jugant el seu futur i per molt temps” i ha remarcat la seva voluntat de fer-ho “dintre de la màxima normalitat possible, amb transcendència, però sense dramatismes, sense por a les urnes, de manera tranquil·la i serena, com passa a altres països de la Unió Europea”.

“El que pot posar en perill la convivència és no deixar votar”
En aquesta mateixa línia i en relació a les recents declaracions del ministre de l’Interior sobre un suposat trencament de la convivència a Catalunya a causa de la consulta, Artur Mas ha situat aquestes afirmacions com “un recurs més dintre de la guerra bruta” contra el dret a decidir i ha respost que “el que pot posar en perill la convivència és no deixar votar”.

Pel que fa a l’anunci de la presidenta del PP català que els ajuntaments governats pel seu partit no facilitaran dades per fer el cens de la consulta, el cap del Govern ha contestat que “això no es pot triar a no ser que vulguin fer una il·legalitat com una casa de pagès els que contínuament diuen que s’ha de complir la llei”.

“No tinc cap propòsit de canviar el Govern en el curt termini”
Preguntat sobre la possible entrada d’ERC al Govern, el president Mas ha explicat que n’ha parlat amb Convergència i amb Unió, així com amb ERC, en concret amb Oriol Junqueras, dintre de les converses “habituals i discretes” que manté amb els líders d’aquestes formacions. Artur Mas ha assenyalat que “m’ho agafaré sense pressa, perquè el Govern és estable i se sent fort”, però no ha descartat que aquesta legislatura “acabi amb un Govern més ampli”.

El president s’ha mostrat “content” amb l’actual composició del Govern, perquè“funciona bé” i “ha agafat un ritme, un rodatge i una velocitat de creuer que, tenint en compte les circumstàncies que ens envolten, és notable”. Per aquest motiu, ha assenyalat que no té “cap propòsit de canviar el Govern en el curt termini”.

Balanç del 2013
Del balanç que ha fet de l’any 2013, el president ha destacat el “canvi de tendència” que s’ha produït en les dades de l’atur i ha augurat que el 2014 pot ser el primer any, després de sis de recessió, en què es produeixi creació neta d’ocupació. També ha subratllat les mesures que s’estan fent per “convertir la Generalitat en l’administració més transparent de l’Estat” i ha recordat el “pes de les polítiques socials” en  els pressupostos de la Generalitat per a enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada