diumenge, 12 de gener del 2014

Una àmplia representació de CiU assisteix a l'acte inaugural de la commemoració del Tricentenari, a Lleida

La Seu Vella, espai emblemàtic dins dels fets de la guerra de successió, ha acollit el primer dels actes que commemoraran els fets de 1714

El president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull i la portaveu adjunta, Mercè Jou, han assistit avui a l’acte inaugural de la commemoració del Tricentenari de 1714 a Catalunya, que s’ha celebrat a la Seu Vella de Lleida, primera ciutat catalana que va caure en mans de les tropes borbòniques. Turull i Jou encapçalaven una àmplia representació de diputats del grup parlamentari de Convergència i Unió.

L’acte, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat el tret de sortida per al seguit de commemoracions dels fets de 1714 i ha constat d'una primera part de parlaments institucionals, seguida d’actuacions musicals, teatrals i dansa en un espai emblemàtic dins dels fets de la guerra de Successió. La Seu Vella va caure el 1707, va veure el saqueig de la ciutat i va viure la seva reconversió en caserna militar.

Ha estat una excel·lent i sòlida arrencada de la commemoració del Tricentenari; una mirada al passat, però també al futur, on s’ha demostrat, de nou, les ganes de votar de la majoria del poble català”, segons ha manifestat al final de l’acte, Lluís M. Corominas, que ha assistit a l’acte, juntament amb Josep Rull,  en representació de la Mesa del Parlament de Catalunya.


Lleida, 11 de gener del 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada