dijous, 9 de gener del 2014

Rajoy molest amb Barroso, no entén com la CE no desacredita el referèndum català

Afirma que Mas té "perduda" la batalla internacional i pot acabar en un "ridícul" però veu com la comunitat internacional prefereix la democràcia que la prohibició


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres davant la direcció del seu partit que el president de la Generalitat, Artur Mas, té "perduda" la batalla internacional i la seva ofensiva pot acabar en un "ridícul", malgrat que cada cop més la comunitat internacional és mostra més favorable a l’exercici de la democràcia. És la reacció a la carta que Mas va enviar a tots els governs europeus demanant suport a la celebració d'una consulta legal i sobretot és la resposta a la negativa de Durao Barroso a des egitimar el referèndum català.
Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 10 vots )
La derrota espanyola a Europa se li pot afegir la derrota davant d’Obama el proper dilluns

Rajoy ha dedicat a la qüestió catalana bona part de la seva intervenció davant els barons del PP que formen part de l'executiva del partit. Segons fonts del PP, en el seu discurs a porta tancada, el president espanyol ha reiterat  sensiblement molest per la resposta de la CE que el referèndum "no es pot celebrar" perquè és "inconstitucional", i ha assegurat novament que ell ni pot, ni vol, ni creu que l'hagi d'autoritzar. 

Obama camí de fer la mateixa resposta de Durao Barroso, no negarà el dret a decidir dels pobles
 
El president espanyol ha fet referència a la internacionalització del conflicte que busca Artur Mas amb l'enviament de cartes a tots els governs europeus. "La batalla internacional la té perduda", ha dit, abans d'assegurar que tot plegat té visos de desembocar en un "ridícul" per part del president de la Generalitat. Però resulta que cada cop més la comunitat internacional prefereix defensar la democràcia i no la prohibició

Titlla d'"ocurrència" la proposta de reforma de la Constitució

Rajoy també ha advertit els barons del PP sobre les "ocurrències dels qui per resoldre problemes interns pretenen canviar la Constitució sense saber què es vol canviar". Una referència directa a la proposta del PSC i del PSOE d'obrir una ponència al Congrés per impulsar la reforma. 

L’èxit de Camacho: No més reunions secretes amb Mas

Rajoy també s'ha compromès amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a no celebrar noves trobades secretes o discretes amb Artur Mas, tal com aquesta li havia demanat en la seva primera intervenció davant l'executiva del partit. Segons ha explicat De Cospedal, el president espanyol ha assegurat que qualsevol contactes que hi pugui haver es farà "amb llum i taquígrafs", malgrat que la seva postura està "molt clara".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada