dimarts, 28 de gener del 2014

Jordi Xuclà escollit president del Grup Liberal de l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa

És el primer cop que un parlamentari de CiU presideix un grup polític d’una assemblea parlamentària internacional

Jordi Xuclà presidirà durant els propers dos anys el grup liberal, Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), del Consell d’Europa. El parlamentari català va ser elegit ahir a la nit, mitjançant el vot secret i es va imposar a la diputada i exministra d’Educació d’Estònia, Mailis Reps.

Xuclà, que substitueix la diputada luxemburguesa, Anne Brasseur, escollida  nova presidenta de l’Assemblea parlamentària, presidirà un grup integrat per 79 parlamentaris de diferents països del Consell d’Europa.

Jordi Xuclà ha destacat que “el Consell d’Europa representa l’Europa gran que aplega tots els estats membres de la UE, però també els països de l’est fins la frontera amb Àsia. És el gran instrument d’equiparació dels estàndards democràtics i, de respecte dels drets humans de tradició europea, amb països que tenen el repte d’incrementar la seva qualitat democràtica”.

El Consell d’Europa és un organisme internacional, fundat fa 65 anys i que aplega 47 estats membres. Els seus principals objectius són la defensa de la democràcia, les llibertats, els drets humans i preservar i garantir l’estat de benestar dels europeus.

Barcelona, 28  de gener de 2014
http://www.convergencia.cat/fitxa_noticies.php?news_ID=31290

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada