dimecres, 2 d’abril del 2014

Corominas: "Fem una crida a ERC i al PP per a què s'acabin sumant a l'acord pel projecte BCN World"

Rull critica que el PP pretengui “determinar quines són les actituds democràtiques” i adverteix que “el que és antidemocràtic és prohibir les urnes”

El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha qualificat de molt bona notícia per a Catalunya l’acord entre CiU i el PSC per fer realitat el projecte de Barcelona World: “És positiu per a l’ocupació, per a la consolidació de l’oferta turística de Catalunya i per a la dinamització general del país”. Corominas ha posat en valor l’entesa amb el PSC i s’ha mostrat confiat que l’acord encara es pot ampliar: “Fem una crida  a ERC i al PP per a què s’acabin sumant a l’acord pel BCN World.  Les persones que viuen al sud de Catalunya i formen part d’aquestes formacions esperen que aquest projecte surti. Les lleis estructurals les hem de fer amb acords sòlids”. En aquest sentit, Corominas ha recordat que ja s’han signat grans acords, com l’Estratègic que s’ha presentat aquest matí, i que s’estan a punt de tancar  altres temes importants com la Llei de transparència, que, ha dit,“marca un abans i un després pel que fa a la transparència”.

D’altra banda, el secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha expressat la seva perplexitat davant les darreres declaracions de Soraya Sáez de Santamaría, que insisteix que la consulta és il·legal i està fora de la democràcia: “Estem perplexos davant aquesta audàcia política. El PP s’està començant a erigir com a jutge de la democràcia i fins i tot comença a determinar quines són les actituds democràtiques. El que és antidemocràtic és no permetre les urnes o identificar la força de les urnes amb la força de les armes”. Amb la vista posada al debat sobre la consulta que tindrà lloc al Congrés dels Diputats la setmana vinent, Rull ha avançat que “els diputats catalans, amb una actitud constructiva, exposaran que estem davant d’un tema de caràcter polític i que dins el marc normatiu espanyol, si hi ha voluntat, hi ha vies per posar les urnes”. Rull ha puntualitzat també que els tres diputats“no es representaran a ells mateixos sinó al poble de Catalunya”.  

El dirigent de CDC també ha volgut deixar clar que el problema en el debat català no és Espanya sinó “l’Estat espanyol, l’actitud del PP” i ha advertit que el problema de tenir menys autogovern té un impacte directe en la gent del país, en l’estat del benestar”.

Sobre “l’eterna amenaça” de la sortida de Catalunya de la UE, Rull ha facilitat algunes dades que apunten en el sentit contrari: “Des de l’any 86 fins ara només amb l’excepció de dos anys, Catalunya ha estat aportadora neta de recursos a la UE. Des de l’any 86 fins avui, la transferència neta de recursos en forma de dèficit fiscal de Catalunya a Espanya triplica el volum de recursos nets que la UE ha transferit a Espanya. Amb aquestes xifres volem posar en valor la potència que té Catalunya”. 

“Amb un estat propi, Catalunya tindria més arguments per defensar l’Ebre”

Després de la manifestació d’ahir a les Terres de l’Ebre contra el pla de la conca de l’Ebre, Rull ha plantejat que si Catalunya tingués un estat propi tindria “més arguments per defensar l’Ebre: per garantir el regadiu i el cabal ecològic del riu”. Com a exemple, ha posat el cas del riu Tajo, on seria impensable un pla com el que pretén tirar endavant el Govern espanyol per l’Ebre, perquè està regit per un tractat internacional. Rull ha sentenciat que “la gran batalla de l’Ebre es lliura a Europa i que Convergència continuarà treballant com fins ara a l’eurocambra”.

“El PSC no està en condicions de donar-nos lliçons de democràcia”



En relació a les primàries que ha celebrat el PSC, Corominas ha expressat el respecte del partit pels processos interns de la formació, però ha subratllat que “durant molt de temps el PSC volia donar lliços de democràcia a Convergència, però la poca participació i les pràctiques qüestionables que s’han denunciat en aquest procés demostren que no estan en condicions de donar-nos lliçons”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada