dimecres, 30 d’abril del 2014

Turull: "Si la diferència entre somni i realitat és quan hi ha una data, nosaltres la tenim"

En una conferència a El Círcol de Reus, crida als assistents a “sentir-se protagonistes” d’un moment de gran transcendència i “participar del procés per poder dir d’aquí uns anys jo també hi era i ho vaig fer possible” 

Jordi Turull, president de CiU al Parlament de Catalunya, ha ofert avui una conferència a El Círcol de Reus sota el títol “Sí, vull votar”. En la seva intervenció, ha fet una crida a tots els assistents a “sentir-se protagonistes i no espectadors” d’un moment de gran transcendència i participar del procés per “poder dir d’aquí uns anys jo també hi era i ho vaig fer possible”. En aquest sentit, ha subratllat la importància de les eleccions europees, el següent pas en el camí a la consulta, i ha alertat que “si el 25 de maig vota menys gent que a la resta de l’Estat espanyol, el procés s’afebleix”. En canvi, “si la força política de qui lidera el procés, surt victoriosa, el procés s’enforteix”.

Turull ha exposat que “la diferència entre somni i realitat és quan hi ha una data i nosaltres la tenim” i “hem de fer-ho bé per fer-ho possible”. Fer-ho bé vol dir, segons Turull, pensar en “què podem aportar perquè vagi bé el procés”; “tenir generositat, perquè la incoherència no és que es faci al 100% com tu vols sinó que no ho féssim possible per no cedir”; i la “transversalitat, perquè l’Estat vol lligar el procés a un nom i un cognom però no pot perquè, tot i el lideratge del president, aquest procés té milers de noms”.

El president de CiU al Parlament ha advertit que amb la relació actual amb l’Estat espanyol “tenim data de caducitat, ho tenim com a nació i ho té el nostre estat del benestar”. “Anem cap a la residualitat”, ha continuat, “ens trobem en una situació de supervivència del nostre autogovern i d’emergència de les nostres finances” perquè l’Estat espanyol, com “més modern, democràtic i europeu ha estat, en comptes de ser més sensible cap a Catalunya, s’ha atrevit més que mai amb Catalunya”. “Nosaltres volem servir els ciutadans i per fer-ho necessitem tots els instruments d’un estat”, ha conclòs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada