dijous, 3 d’abril del 2014

President Mas: "La força d'aquest país és la unitat, la màxima unitat possible, a nivell polític i ciutadà"

Carretero, durant la signatura de l’acord d’associació entre CDC i Reagrupament, ha assegurat que treballaran “amb lleialtat” per tirar endavant la Transició Nacional  

El president de Convergència i de la Generalitat de Catalunya,Artur Mas, ha subratllat que, en un any tan simbòlic com el 2014, cal tenir present quina és la clau per a què el procés polític en què està immers Catalunya arribi a bon port: “La suma d'esforços és la clau: la força d'aquest país és la unitat, la màxima unitat possible, a nivell polític i a nivell ciutadà. La nostra gran força és aquesta: les formacions perseguint el mateix objectiu i la societat treballant conjuntament”.

En aquest sentit, també ha advertit: “Per contra, el nostre gran risc és no aconseguir sumar prou: és el que esperen uns quants, que Catalunya ensopegui, que no pugui mantenir el consens i la unitat entre formacions i societat civil, esperen que descarrilem. Aquest seria el nostre gran error”. El president Mas ha fet aquestes declaracions durant l’acte de signatura de l’acord d’associació entre Convergència i Reagrupament, al costat de Joan Carretero.


El president ha manifestat la seva satisfacció per l’entesa assolida: “Celebro molt que Reagrupament tingui clar que s'ha de donar força al moviment que ens permetrà anar endavant.  I ha afegit que “Reagrupament i CDC han tingut la visió de seure, parlar i  sumar esforços per anar endavant”.

 El president Mas s’ha referit a la consulta del 9 de novembre com l’oportunitat “de convidar la gent a fer-se responsable, de donar la veu al poble per a què decideixi amb totes les conseqüències”. Ha afegit que el més important, independentment del que voti cadascú, és que es pugui fer lliurement: “El que cal és decidir a les urnes. Aquest poble, cordial, amb voluntat d'entesa amb tothom, sempre ha expressat, en diferents graus,  que vol autogovernar-se. Ara és l’ocasió, l’hem d’aprofitar”.

El president de Reagrupament, Joan Carretero, per la seva banda, ha assegurat que treballaran amb “una lleialtat indestructible”. També ha afirmat que Reagrupament donarà tot el seu suport a CDC  perquè Convergència és la única formació “que està en condicions de liderar el procés” i perquè  cal que el president Mas sigui un líder ferm: “Li hem de fer costat, li hem de donar força per a què tingui les majories necessàries per tirar el procés endavant. Treballarem amb il·lusió, amb fe i amb ganes per a què això surti bé”. 

El líder de Reagrupament ha afirmat també que el seu partit vol “un estat que treballi a favor de la nació” i que Catalunya assoleixi la independència sent “un país de qualitat, amb una democràcia avançada, amb lleis que ajudin a compensar la naturalesa humana, i que destaqui per l’excel·lència en el treball”.

L’acord, signat aquest migdia al Saló Noble de l’Edifici del rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona, estableix que CDC i Reagrupament, “es reconeixen mútuament la voluntat decidida de tirar endavant un procés de transició nacional  que culmini en l’assoliment d’un estat independent per a Catalunya”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada