dilluns, 14 d’abril del 2014

Rull: "Espanya ha renunciat a ser l’Estat dels catalans"

El secretari d’Organització de CDC adverteix que "Catalunya té menys autogovern que ahir, i demà tindrà menys autogovern que avui"
Josep Rull
Josep Rull
Nerea Rodríguez
El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha explicat avui que a Convergència Democràtica de Catalunya “hem estat uns grans artífexs de ponts, però hem arribat a la conclusió que Espanya ha renunciat a ser l’Estat dels catalans”. En aquest context, segons Rull, “els catalans tenim el dret i el deure de construir-ne un de propi”.

“Ho hem provat tot, però davant dels tancament sistemàtics de totes les opcions tens l’obligació d’anar endavant”, ha lamentat durant una entrevista al Canal 3/24, i ha advertit que “Catalunya té menys autogovern que ahir, i demà en tindrà menys que avui”. Rull també ha assenyalat que si el govern espanyol impedeix la celebració de la consulta, “haurà de donar moltes explicacions a la comunitat internacional per impedir posar les urnes”.

El secretari d’organització de Convergència també ha assenyalat que “nosaltres tenim molt clar que passi el que passi ha de decidir el poble. L’oferta no l’hem d’elaborar nosaltres, sinó de l’Estat. Si hi ha alguna oferta des de l’altra banda que se sotmeti a votació amb la mateixa estructura de pregunta que tenim i que sigui el poble qui decideixi”. Tot i això, ha remarcat que “la millor opció és tenir un Estat independent, igual que els altres Estats d’Europa”.

En relació a les eleccions europees del mes vinent, Rull ha manifestat que “hem estat capaços d’omplir els carrers, i a Europa hem d’omplir les urnes”, i ha afegit: “Si el partit del president que lidera el procés surt vencedora de les europees el procés s’enforteix”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/rull_espanya_ha_renunciat_a_ser_l_estat_dels_catalans_100018.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada