dilluns, 14 d’abril del 2014

Fets lamentables i valors desitjables



Fa uns dies van tenir lloc uns fets molt lamentables en acabar una de les moltes tertúlies polítiques d’Olesa Ràdio: el regidor Jordi Martínez va donar una empenta a Salvador Jorba i va increpar-lo verbalment mentre sortien de la ràdio i fins al carrer.

Davant la passivitat posterior per temperar els fets que van mostrar el regidor protagonista i l'Alcalde (a qui, en la nostra opinió, li corresponia el paper d'àrbitre), vam decidir fer públics els fets en un acte celebrat per CiU. Un o dos dies després, la Comissió Executiva de CiU va decidir presentar una moció a l’Ajuntament per a deixar constància política dels esmentats fets i tractar-los en el proper Ple municipal. A la moció demanàvem la reprovació de l’alcalde i la dimissió del portaveu del govern municipal.

La moció de reprovació i les declaracions fetes en l’acte de CiU, que van ser emeses per Olesa Ràdio, van molestar molt a l’equip de govern. La seva reacció va ser comunicar-nos que estaven preparant uns escrits de queixa per les declaracions fetes per Mercè Jou i l’actitud de Salvador Jorba, adreçats al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. A nosaltres això no ens va pas inquietar sinó que ens refermà en el nostre posicionament.

Poc després el regidor Jordi Martínez es va posar en contacte amb Salvador Jorba per trobar-se i parlar de tot plegat. D’aquella conversa en va sortir una disculpa privada i una disculpa publica, aquesta última emesa també per Olesa Ràdio. Tot i que les disculpes només es van expressar després de fer públics els fets i presentada la moció, nosaltres vam valorar-les molt positivament, fins al punt de plantejar-nos la retirada de la moció presentada.

Però novament el BO-EUiA ha mostrat l'interès de guanyar sense arguments: ara vol que la Mercè Jou demani disculpes per haver explicat els fets que van passar i per haver-ne opinat. Què li molesta al Bloc? Els fets no, perquè els fets van ser els que van ser; ella no els va deformar, sinó que va exposar-los segons les explicacions coincidents de Salvador Jorba, directament afectat, i d’altres persones que en van ser testimonis directes. Els molesta l'opinió de la Mercè? Segurament no, perquè la majoria de gent del BO-EUiA té de l'agressivitat la mateixa opinió que ella. Què els molesta? Doncs els molesta la transcendència pública del seu error polític.

Potser algun dia les relacions entre BO-EUiA i CiU a Olesa seran les normals entre dos grups polítics municipals. Però és difícil que això passi mentre militants destacats del BO-EUiA oblidin massa sovint valors com el respecte, la tolerància, el sentit comú i la responsabilitat. En fi, a la mà del BO-EUiA està rebaixar la tensió i passar full a aquests fets. Per la nostra banda, tot i ser per tradició favorables a l'entesa i sentir-nos molt més còmodes en el diàleg i les relacions cordials, no tenim por de les actituds agressives ni de les amenaces.

http://ciuolesa.blogspot.com.es/2014/04/fets-lamentables-i-valors-desitjables.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada