dijous, 3 d’abril del 2014

Tremosa valora positivament l'acord europeu per a crear una taxa a algunes transaccions financeres

L’eurodiputat de CiU celebra que el deute públic en quedi exclòs, però apunta que els fons de pensions i els mercats per PIMEs també n’haurien de quedar fora per a que la nova taxa no perjudiqui l’economia productiva

Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU, i candidat a les properes eleccions europees ha rebut positivament la notícia de què 11 països s’hagin posat d’acord per a crear una taxa a les transaccions financeres del 0,1% que s’apliqui sobre la compravenda d’accions.

L’acord aconseguirà augmentar la recaptació dels Estats i a la vegada reduirà les activitats més especulatives dels mercats, en particular la compravenda d’alta freqüència que du a terme milers de transaccions en qüestió de milisegons.

Tremosa ha rebut molt positivament la exempció del deute públic en aquest impost, però ha demanat que els fons de pensió també en quedin exempts al dur a terme activitats no especulatives, així com els mercats especialitzats per PIMEs, que les ajuden a reduir la seva dependència del crèdit bancari.

L’eurodiputat de CiU ha lamentat però, que els nous ingressos per aquesta taxa no es converteixin en un recurs propi del pressupost de la UE: “Aquest hagués pogut ser el primer gran impost europeu per a deixar de dependre de les transferències unilaterals dels Estats”. I ha afegit: “Els catalans sabem què vol dir tenir un parlament que gasta i no recapta”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada