dimecres, 9 d’abril del 2014

Homs: "Si no volen col·laborar que no col·laborin però que respectin la democràcia i la llei"

  • Del debat celebrat ahir al Congrés, ha destacat que no hi va haver “cap matís sobre un punt en concret que era la proposició de llei que es discutia, que era ‘volem votar’  
  • El portaveu ha lamentat la negativa del president del govern espanyol a les demandes de la majoria de Catalunya i ha rebutjat “aquesta manera d’enfocar les coses, com si ell fos un señorito i nosaltres el servei”
Homs
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que no veu el govern de l’Estat “gaire tolerant” després del no donat ahir pel Congrés a organitzar la consulta. Homs ha demanat a l’executiu central que “si no vol col·laborar que no col·labori però que respecti la democràcia i la llei”, de la qual “tan en parlen”. Homs ha fet aquestes declaracions aquest matí en entrevistes a diversos mitjans de comunicació, on també ha explicat que al Govern li hauria “agradat fer-ho de manera acordada”, però davant la negativa del govern espanyol ha assegurat que “ho farem d’acord amb la legislació que tenim al Parlament”.
 
En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que la llei de consultes “tirarà endavant” perquè hi ha una “majoria de sobres”  i que els aspectes tècnics i legals més concrets “estan a la nostra disposició” de cara el 9 de novembre. “Des d’aquest punt de vista, no hi albiro cap problema”, ha reblat el conseller.
 
El portaveu ha lamentat la negativa del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a les demandes de la majoria de Catalunya i ha rebutjat “aquesta manera d’enfocar les coses, com si ell fos un señorito i nosaltres el servei”. “Nosaltres som un poble, què és això de despatxar-nos d’aquesta manera?”, ha exclamat Homs.
 
Del debat celebrat ahir al Congrés, Homs ha destacat que “allò que ens fa forts” és que no hi va haver “cap matís sobre un punt en concret que era la proposició de llei que es discutia, que era ‘volem votar’ ”. “Això és claríssim, a Catalunya això sí que és compartit”, ha destacat el conseller. El portaveu ha dit que té la impressió que “pensant que impedint-nos votar s'estalviaran l'evidència del que vol la majoria del poble de Catalunya, és fer trampa”.
 
 
Preguntat sobre l’acord de l’Ajuntament de Cabrils (Maresme) a favor de cedir el padró municipal per la celebració de la consulta, ha assegurat que és un “cas clar de quelcom que no prosperarà en el temps”. Homs ha explicat que és “evident que una moció d'un Ajuntament que diu que si la Generalitat un dia demana unes dades d'acord amb la llei nosaltres estem disposats d'acord amb la llei a cedir-les”, es tracta d’una “declaració més política que una altra cosa”. El conseller ha recordat que el dret jutja fets i no intencions i ha puntualitzat que “les intencions les jutjava la Inquisició”. Ha conclòs que “si posen aquest tipus de través, en aquest sentit jo li puc dir que estic molt tranquil”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada