dijous, 10 d’abril del 2014

Homs: "El procés que viu Catalunya és el més mobilitzador, inclusiu i potent d'Europa"

  • El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presentat aquesta tarda el llibre Doncs jo, ara, votaré “sí”, del periodista Jofre Llombart, que recull testimonis de persones que han evolucionat des de posicions molt poc sobiranistes fins a estar convençudes de la necessitat d’un Estat propi

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquesta tarda que el procés que viu ara Catalunya és “el més mobilitzador, inclusiu i potent d’Europa”. Homs ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre Doncs jo, ara, votaré “sí”, del periodista Jofre Llombart. L’obra recull diversos testimonis de persones que expliquen com han evolucionat des de posicions molt poc sobiranistes fins a estar convençudes de la necessitat d’un Estat propi, o com s’han refermat en les seves conviccions.
 
Per al conseller, el llibre evidencia d’una manera “molt clara i nítida” que el país ha fet un “salt extraordinari”  des del punt de vista de la “consciència nacional”. I ho ha fet, segons ha destacat Homs, amb un 70% de la població nascuda a fora de Catalunya o amb algun progenitor immigrant. “Som una de les societats amb més barreja i amb més nivell de consciència col·lectiva, i això no depèn de les lleis sinó del sentir del poble”, ha afirmat el conseller.
 
Homs ha atribuït aquest caràcter inclusiu del procés sobiranista a la capacitat del país de fer un projecte “il·lusionant i esperançador”, que “prioritza el sentit positiu, el construir, el sumar i incorporar gent de tota mena d’orígens sense preguntar com es diuen o d’on vénen, sinó què volen aportar i què n’esperen”.
 
Per aquest motiu, el conseller ha considerat el llibre una “vitamina contra els tòpics” que vinculen el procés sobiranista amb el risc de fractura social. En aquest sentit, Homs ha considerat que el llibre i les nou entrevistes que conté posen de manifest que “a Madrid no entenen que el que està passant a Catalunya és un moviment que va de baix a dalt”.
L’acte de presentació de l’obra, que s’ha celebrat a la Casa del Llibre de Barcelona. ha comptat també amb la participació del president de Súmate, Eduardo Reyes, i del mateix Jofre Llombart.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada