dilluns, 14 d’abril del 2014

President Mas: "Hem d'anar a Europa a buscar aliats per defensar el nostre dret a decidir"

CiU ha celebrat Consell Nacional conjunt que ha ratificat les bases del programa i la candidatura encapçalada per Tremosa i Gambús

El president de Convergència i Unió i de la Generalitat de Catalunya, Artur
Mas, ha advertit que en les eleccions europees del 25 de maig està en joc el procés polític que viu Catalunya: “Hem d’explicar a Europa el nostre dret a votar i la nostra voluntat de decidir el nostre futur com a país”. El president ha subratllat que “a Europa la democràcia impacta perquè s’ha construït sobre els valors dels drets de la llibertat, la democràcia i la pau”. En aquest sentit,  ha sentenciat: “Catalunya ja ha demostrat que és capaç d’omplir cívicament els carrers, ara hem de demostrar que també sabem omplir les urnes”. Per tot plegat, el president considera que “a Europa hi hem d’anar  a buscar aliats per defensar el nostre dret a decidir”.

En clau econòmica, el president ha subratllat que en aquesta campanya hi haurà referències a les retallades: “Quan parlem d’austeritat i de retallades, el problema no ve de Brussel·les. El problema principal el tenim a Madrid”. També ha advertit que el 25M els catalans s’hi juguen“com i qui defensarà els seus interessos  a Europa i si els indicis de reactivació i de possibilitats de tenir feina van a més o a menys”.
El president ha recordat que ha costat molt donar la volta a la situació econòmica del país: “Quan vam començar al govern ens van posar a l’esquena una motxilla plena de rocs. Ens ha costat 3 anys donar-li la volta, La gent té la possibilitat ara de votar a favor de no espatllar el canvi de tendència o de posar-la en risc”. Com a exemples de l’inici de la recuperació, s’ha referit a l’augment de la inversió estrangera a Catalunya, a la potència del sector turístic i a projectes que han arribat a bon port com el corredor del mediterrani. Finalment, el president ha posat l’accent en l’experiència dels candidats de CiU, garantia de bona feina en un moment difícil com l’actual.
“Brussel·les veu Catalunya com un país modèlic”
L'eurodiputat de CiU i candidat de Convergència i Unió a les properes eleccions europees, Ramon Tremosa, ha subratllat que Brussel·les veu Catalunya com “un país modèlic, un model a imitar per moltes regions, amb vocació exportadora, visió de capitalitat, amb un port que pot competir amb grans ports de l’Atlàntic. El procés polític que viu el país, ha dit, també és vist al món com a model”. En aquesta línia, ha afirmat: “La nostra causa no és només una qüestió identitària, és una qüestió de preferències. Preferim les polítiques del benestar al ciment i a l’armament”.
Tremosa ha citat alguns dels temes que s’estan treballant a Europa i que seran cabdals per Catalunya, com la Unió Bancària que s’aprova el 4 de novembre. També s’ha referit al corredor mediterrani o a la moneda única com a grans èxits europeus.
“L’austeritat no ha estat una opció, sinó una imperiosa necessitat”

Per la seva banda, el número dos de la llista de CiU,  Francesc Gambús, ha dit que “a l’hora de parlar de la crisi econòmica en aquesta campanya ens caldrà ser molt prudents. Molt sensats. I sensibles. Tenim, números que ens poden fer pensar que el pitjor ja ha passat”. I en aquest sentit ha afegit que “tenim persones molt a prop nostre que estan vivint encara ara duríssimes situacions personals i no els hi podem parlar de números”.

Gambús ha afirmat també que ”els hi hem d’explicar que la segona meitat d’aquesta legislatura sí que seran els anys de la sortida de la crisi. I els hem d’explicar que tot i que  l’austeritat és un valor a preservar, l’austeritat com a política econòmica no ha estat una opció, ha estat una imperiosa necessitat”. Finalment, ha subratllat:“I un cop desapareguda la imperiosa necessitat ens caldrà recuperar els farcells d’estat del benestar que aquests anys ens hem hagut de treure de la motxilla però que són pilars fonamentals de la identitat catalana i de la identitat europea”.

En la seva intervenció, el president del consell nacional d’Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat que “el futur de Catalunya, com el d’Europa, només es poden resoldre votant" i en aquest sentit ha subratllat que “l’abstenció no sols resta credibilitat al nostre europeisme, sinó que posa la construcció europea a les mans dels extrems".

Per a Espadaler, “Europa s’ha de continuar fent des de la centralitat ample que representa CiU". I ha recordat que “el 25 maig no és només una fita important en el camí cap al 9 de novembre. El 25 de maig té per a CiU el doble significat de construir Catalunya i construir Europa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada