dimarts, 13 de maig del 2014

Artur Mas denuncia els intents de "fer tombar" la regulació en defensa del model català de comerç i reclama "les eines i la capacitat de decisió de qualsevol país normal"


El president Mas posa amb el Pastís de la Festa Anyal del Gremi de Pastisseria
 
 
·        El cap de l’Executiu ha estat guardonat aquesta tarda amb la Medalla en Categoria d’Or del Gremi de Pastisseria de Barcelona
 
·        El president de la Generalitat afirma que “Catalunya ja és coneguda i reconeguda al món gràcies al nostre esforç per excel·lir”
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquesta tarda els intents de “fer tombar” la regulació que defensa el model català de comerç, i ha reclamat “les eines i la capacitat” per prendre decisions com aquestes, “com passa a qualsevol país normal”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes afirmacions a Cercs, on ha presidit la festa anyal 2014 del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província. En aquesta cerimònia, Artur Mas ha estat guardonat amb la Medalla en Categoria d’Or atorgada per aquest Gremi.
 
En el transcurs del seu parlament, el president ha fet una defensa dels oficis i del comerç tradicional, que, ha recordat, ha comptat sempre amb el suport del Govern. En aquest sentit, Artur Mas ha afirmat que “sempre hem tingut present que havíem de donar eines legals al comerç tradicional perquè es pogués preparar per als canvis que venien al mercat”. Així, el president ha explicat que la pressió dels grans comerços també la rep el Govern “i l’hem resistit tot el que hem pogut, i hem intentat que a Catalunya hi hagués un model de comerç una mica diferent de la resta, amb un equilibri entre el petit i el gran comerç”.
 
Artur Mas ha destacat que aquest model català ha estat titllat “d’antiquat i anacrònic”, i que només es considerava modern el model dels grans establiments, que és el que s’ha instal·lat en altres parts de l’Estat, però ha assegurat que ”en plena època de dificultats econòmiques hem observat que el nostre model de comerç s’està defensant millor que el d’altres llocs”.
 
El president ha insistit que aquesta és la línia que es vol seguir “tot i que ens ho posen difícil, perquè cada vegada que fem alguna regulació del comerç per intentar buscar aquest equilibri ens la tomben o la intenten tombar”. Per això, Mas ha subratllat “quan diem que reclamem eines i capacitat de decisió, entre altres coses és per poder prendre aquestes decisions, que són les que es prenen en qualsevol país normal del món”, i ha continuat “potser ens podem equivocar o no, però hem de poder prendre-les, i això és el que ens falta d’una manera primària i fonamental per al dia al dia com és aquest cas”.
 
D’altra banda, el cap del Govern ha posat com a exemple l’excel·lència de què gaudeix Catalunya en molts camps com és el cas de l’alimentació i la gastronomia per respondre a "aquells que diuen que a Catalunya no la reconeixeran enlloc". “Catalunya ja és coneguda i reconeguda al món gràcies al nostre esforç per excel·lir en moltes disciplines” ha assegurat Mas, i ha afegit “això és possible perquè hi ha una base molt forta, i molt potent, de gent anònima que fa possible aconseguir aquest reconeixement internacional”.
 
Durant la seva intervenció, el cap del Govern ha lloat també la feina dels milers de pastissers de Catalunya que “han fet possible que tinguem les millors pastisseries del món, i que surtin persones que aconsegueixen reconeixement internacional”, com és el cas, ha recordat, de Jordi Roca, reconegut fa poques setmanes com el millor xef pastisser del món. El president també ha adreçat unes paraules d’agraïment al president del Gremi de Pastisseria de Barcelona o Província, Joan Turull, “pel seu sentiment de país i per ser un gran defensor de la seva professió”.
 
El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província compta amb 450 empreses associades. En el decurs de l’acte d’aquesta tarda, el Gremi ha lliurat altres distincions a professionals del sector i personalitats conegudes, com el meteoròleg Tomàs Molina, i ha presentat el Pastís de la festa anyal 2014.
altres documentsaltres documents Medalla del Gremi
altres documentsaltres documents Pastís 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada