dissabte, 10 de maig del 2014

Demanem a la UE que supervisi la qualitat democràtica del govern espanyol

Recorda les paraules d’avui de David Cameron i les contrasta amb les negatives al diàleg del PP i el PSOE perquè Catalunya pugui exercir el dret a decidir
Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees, ha recordat les paraules d’avui del primer ministre britànic David Cameron, justificant el referèndum perquè no podia permetre que els escocessos seguissin sent britànics sense voler-ho ser. Tremosa ha estat directe: “Demanem a la Unió Europea que supervisi la qualitat democràtica del govern espanyol”.  Davant de més de 250 assistents que s’han congregat a la sala Santa Llúcia de Reus, l’eurodiputat ha reclamat a la UE, des de la capital del Baix Camp, “una qualitat democràtica  d’ample europeu, enlloc d’una democràcia d’ample ibèric que és la que ens ofereix el Govern espanyol”.
Ramon Tremosa ha contrastat aquesta manera de fer de David Cameron amb la dels principals partits de l’estat espanyol. “Fixeu-vos quina diferència amb el PP i amb el PSOE”, ha expressat, després que els dos partits i el Govern espanyol hagin negat reiteradament el diàleg amb el Govern de la Generalitat per poder celebrar la consulta. 
Tremosa ha aprofitat la seva visita a Reus per recordar el congrés de Convergència Democràtica de Catalunya celebrat el març del 2012 i que ha qualificat “d’històric”. “Quan encara no hi havia hagut la manifestació històrica del setembre del 2012, ni la via catalana del setembre del 2013, Convergència va saber palpar molt bé el país i aleshores ja va apostar pel dret a decidir”, ha concretat Tremosa.   
El candidat de CiU a les eleccions europees ha destacat la importància dels comicis del proper 25 de maig. Tremosa ha esperonat els reusencs a anar a votar “per reforçar el lideratge del president Mas”. “Ahir el president explicava que després de les eleccions haurà de visitar països europeus, diplomàtics i mitjans de comunicació; i demanava poder anar pel món amb un ampli suport per poder canalitzar el procés”, ha afegit.

La importància de la UE i Reus
Tremosa també ha abordat temes d’àmbit local, i que concretament afecten la ciutat de Reus per visualitzar la importància de la Unió Europea. “Aquí teniu l’aeroport de Reus, sense la UE aquest aeroport no existiria; perquè la UE va permetre trencar els monopolis aeris com el d’Iberia a l’estat espanyol”. Tremosa ha destacat la importància que té aquest aeroport pel sector hoteler i turístic de la Costa Daurada.
En una ciutat que té diferents facultats de la Universitat Rovira i Virgili, Tremosa també ha concretat que acabar amb aquests monopolis “també és important pels joves perquè puguin cursar una beca Erasmus, ara els bitllets d’avió entre Barcelona i Londres no valen 60.000 pessetes com quan jo era jove”.
També han intervingut l’alcalde de la ciutat de Reus, Carles Pellicer, qui ha valorat tasca realitzada per Ramon Tremosa aquests darrers cinc anys al Parlament europeu. “Si en Ramon es presentés per alcalde, jo el votaria perquè els alcaldes estan a prop dels ciutadans; i això és el que ha demostrat en Ramon durant aquests cinc anys”. 
Finalment, ha tancat el míting el també candidat de CiU, Jordi Agràs. Agràs ha demanat confiança als assistents i s’ha compromès en poder fer“d’enllaç entre el territori, els ciutadans i l’eurodiputat Tremosa”. Agràs ha emplaçat a escampar el sentiment europeista que “tant caracteritza els catalans i escampar-lo com una taca d’oli, per guanyar-nos Europa i perquè Catalunya pugui esdevenir un estat”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada