dijous, 29 de maig del 2014

Una anàlisi dels resultats de les eleccions europees


Mercè Jou

Els catalans han expressat de forma molt clara a les urnes que volen exercir el seu dret a decidir a  través d’una consulta el proper dia 9 de novembre. Les forces polítiques que donen suport al dret a decidir i a la celebració de la consulta han obtingut una contundent victòria a les eleccions europees i han crescut un 18% respecte els resultats de l’any 2009.  Dit d'una altra manera, els resultats de les eleccions europees fan evident que una gran majoria de la societat catalana vol poder decidir democràticament el futur de Catalunya com a país a través d’una consulta.

La participació a Catalunya ha superat la d'Espanya i l'europea


La participació a Catalunya ha pujat 10,5 punts respecte les eleccions europees anteriors i ha sigut del 47,4%, clarament per sobre de la mitjana europea (43,1%) i de l'espanyola (45,5%), la qual seria més baixa si no inclogués els vots a Catalunya. Els catalans hem demostrat avui el nostre compromís amb Europa: som europeus i volem seguir sent europeus. Vam ser capaços d’omplir pacíficament els carrers i avui hem omplert democràticament les urnes.

Pel que fa als resultats a Catalunya i al conjunt d'Espanya, felicitem a Esquerra Republicana de Catalunya i al Partit Popular per les seves respectives victòries.

Els resultats de CiU


Malgrat el desgast que genera governar en un entorn econòmic difícil com el que estem vivint en els darrers anys i malgrat que ens hem vist obligats a prendre decisions difícils i desagradables, CiU ha guanyat 106.908 vots respecte les anteriors europees. Pel que fa a Olesa de Montserrat, 161 persones més han confiat en nosaltres (1262 el 2009 i 1423 el 2014). Donem molt sincerament les gràcies a la confiança que han dipositat en nosaltres tots aquells ciutadans que ens han votat en aquests moments tan complicats. 

Com a força política que som, sempre lluitem per guanyar les eleccions. En aquesta ocasió  l’objectiu no s’ha pogut assolir, ja que hem quedat en segon lloc. Tot i això, cal recordar que fa cinc anys  també vam quedar segona força i a 15 punts percentuals dels guanyadors. Ara hem reduït la diferència amb els primers a un punt i escaig.

Ara cal seguir treballant


La coalició mantindrà el mateix nombre de diputats, amb en Ramon Tremosa i en Francesc Gambús al capdavant.  Ells, com a representants nostres al Parlament Europeu, tenen la missió de defensar la veu i els interessos de Catalunya a la institucions europees. 

Després dels resultats d’aquestes eleccions europees on s’ha reforçat encara més el suport dels catalans al dret a decidir, nosaltres som la garantia de que el procés seguirà, liderat pel President Mas. No farem ni un pas enrere i complirem el compromís que tenim amb els ciutadans de convocar la consulta el proper 9 de novembre. I també continuarem treballant per impulsar l’economia i la creació d’ocupació per tal de treure el país de la crisi.

http://ciuolesa.blogspot.com.es/2014/05/una-analisi-dels-resultats-de-les.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada