dimarts, 13 de maig del 2014

Tremosa: "Amb un estat propi més eficient i més solvent podríem multiplicar les inversions estrangeres a Catalunya"

El conseller Felip Puig constata que “el procés català necessita una gestió solvent de l’economia, no sotmesa a missatges que puguin generar desconfiança”

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat que el procés polític que viu el país no perjudica la inversió que ve de fora, de fet, ha anat més enllà amb aquest pronòstic: “Amb un estat propi més eficient i més solvent podríem multiplicar les inversions  estrangeres a Catalunya”. Per avalar aquesta teoria, el candidat ha recordat que, segons fonts oficials de l’Estat espanyol, la inversió estrangera va créixer a Catalunya un 31% l’any passat, i ha afegit que aquesta tendència es manté aquest 2014.

Ha apuntat que el degoteig d’inversions internacionals es deu, entre altres coses, a què Catalunya té  “una bona posició geogràfica, mà d’obra preparada i una llarga tradició de multinacionals presents a Catalunya”. També ha afirmat que “Catalunya és una regió en el mapa europeu exportador existent i amb presència notable i és molt important veure com aquest tipus d’inversió pot arrossegar altres sectors de l’economia catalana”.

Tremosa ha fet aquestes declaracions després d’una visita a l’empresa Circutor, a Viladecavalls, a la qual s’ha referit en aquests termes: “A Catalunya hi ha empreses com aquesta, líders en exportació dels seus productes”. I ha afegit que “malgrat que l’Estat espanyol no és el millor d’Europa en proveir serveis”, gràcies a companyies com Circutor, “aquest país té prou talent, prou capital humà, força industrial, mà d’obra, per tirar endavant i competir en el segle XXI”.  

Tremosa ha destacat algunes dades que ha qualificat de  preocupants: “L’any 2014 hi ha hagut una disminució del crèdit bancari a les pimes a l’Estat espanyol i el BCE publica estadístiques on es constata que el tipus d’interès a les pimes és el més alt de la zona euro. Una altra dada: s’han rescatat amb diner públic bancs a 12 països i només hi ha un país que ha rescatat els seus bancs i no s’ha posat la condició que una part dels diners vagin a crèdit bancari a pimes: Espanya”.

“Em vull incorporar a la comissió de comerç internacional per ser útil als interessos de Catalunya”

Sobre la tasca que vol fer a Europa, Tremosa ha anunciat avui que té la intenció de deixar la comissió de transports per incorporar-se a la comissió de comerç internacional: “Em vull incorporar la comissió de comerç internacional per ser útil als interessos de Catalunya”. També ha confirmat que té la intenció de continuar formant part de la comissió d’economia, per “intentar que futurs rescats bancaris es facin millor” i ha instat la resta de candidats a dir a quines comissions volen anar, per poder “complementar-se”.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, de la seva banda, ha afirmat que “el procés democràtic iniciat a Catalunya necessita una gestió solvent, no sotmesa a missatges que puguin generar desconfiança, per exemple en la inversió estrangera”. En aquest sentit, ha afegit:“Hem de seguir garantint una gestió seriosa, des de la perspectiva europea, per continuar generant confiança també en l’economia internacional”.

El conseller ha subratllat que Catalunya necessita reformes intel·ligents i ha lamentat que les que arriben de l’Estat espanyol no ho són: “Les reformes que arriben de l’Estat no són les que Catalunya necessita. Són un llast per l’economia catalana”. En aquest sentit, el conseller ha afegit que el model que proposa l’Estat “és una llosa que pot dificultar la recuperació econòmica de Catalunya”.

Finalment, Puig ha assegurat que “des de la perspectiva de l’empresa i les polítiques d’ocupació, podem dir que estem trucant a la porta d’Europa amb la ruta ben orientadaTenim els deures fets per garantir la recuperació econòmica i seguir progressant per la generació d’ocupació”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada