dilluns, 19 de maig del 2014

President Mas: "Cal reforçar a les urnes els que més hi posen la cara amb totes les conseqüències perquè la consulta vagi endavant"

Tremosa desmenteix les amenaces dels ministres espanyols en campanya i els pregunta:“Ara passarem de l’espoli fiscal a l’espoli de la democràcia”  

El president Mas, que ha participat aquest matí al míting central de campanya de les eleccions europees que se celebraran el proper diumenge 25 de maig, ha demanat el suport per Convergència i Unió perquè “cal reforçar els que més hi posen la cara amb totes les conseqüències perquè la consulta i el procés polític català vagi endavant”. El president Mas ha subratllat que el procés polític que s’està portant a terme a Catalunya, s’està fent i s’ha de fer amb “un consens polític ampli, una majoria social el més amplia possible i un lideratge polític el més potent possible”; i per aquests motius ha demanat el vot per CiU, amb Ramon Tremosa i Francesc Gambús al capdavant.  
En un acte a Manresa que ha congregat el món municipal de CiU, el president ha assegurat que Catalunya i el procés per celebrar la consulta s’emmirallen en Europa i els seus principals valors:“La pau, la democràcia i la llibertat: pau perquè tenim una actitud pacífica, democràcia perquè la gent es guanyi el seu futur; i llibertat, perquè en una  Europa interdependent, llibertat és decidir per tu mateix”. I ha destacat la importància que tenen aquestes eleccions no només pel procés “perquè una part de la partida es juga a Europa”, sinó també per la repercussió econòmica que té la Unió Europea per “un país obert com Catalunya”.  
A l’inici de la seva intervenció, el president Mas ha criticat les declaracions que va fer el candidat del PP Miguel Arias Cañete el passat divendres en què justificava la dificultat de debatre amb una dona perquè la seva superioritat intel·lectual podia ser interpretada com masclisme. I ho ha fet ironitzant: “Avui faré un discurs d’alta capacitat intel·lectual així que els homes ja podeu abandonar la sala”.
Ramon Tremosa, cap de llista de CiU a les eleccions europees, ha respost les declaracions que Rajoy i diferents ministres, com García Margallo han fet, censurant la consulta amb el discurs de la por: “I ara què? Passarem de l’espoli fiscal a l’espoli democràtic i no ens deixaran votar el dia 9 de novembre?”. L’eurodiputat ha recordat el precedent que es crearà amb Escòcia i el Regne Unit i el respecte d’Europa, tot concretant que les comparacions seran inevitables. I per això ha demanat una gran participació i un gran suport per a Convergència i Unió: “Com més vots tinguem, més vots tindrem a Europa per demanar la seva empara i poder votar com farà Escòcia”.   
En aquest sentit, ha emplaçat als més de 1.300 assistents al pavelló Joviat de Manresa a anar a  votar. “N’hi ha que vareu tardar dotze hores en anar i tornar de la Via Catalana, ara no podreu dedicar dotze minuts per anar a votar?”
Una Europa de proximitat, al servei de les persones
Per la seva banda, Francesc Gambús, número 2 de CiU a les eleccions europees, ha remarcat que “la política local és la més pròxima a les persones” i ha explicat que ja ha visitat 36 comarques i 70 poblacions i ha ressaltat que “els problemes de la gent han de ser de la nostra incumbència i hem de procurar trobar-hi solucions”. I ha afegit que “creiem en les persones, en l’economia social de mercat, en la justícia social, en l’Europa política que tots els europeistes hem volgut i volem”.
En aquest sentit, ha indicat que “volem polítiques comunes europees per poder evitar les crisis. Volem més Europa” i s’ha referit a les d’immigració: “Catalunya pot aportar molt coneixement en la integració de la immigració” i ha destacat que “som un país que ha sabut acollir i integrar. No volem més cayucos, no volem més Ceutes i Melilles no volem més Lampedusas, no volem passar més vergonya”. I ha acabat remarcant que “a CiU tenim al nostre ADN aquest humanisme i aquesta vocació per integrar i per donar oportunitats”.  

Trias: Una Europa per més benestar
També ha intervingut l’alcalde de Barcelona,Xavier Trias, qui ha destacat la importància d’Europa  “no per ser més rics, sinó per donar més benestar”. D’acord amb l’actual context de recessió econòmica que afecta Europa, Trias ha criticat la llei d’administració local que impulsa el Govern espanyol i que ha qualificat com “una de les pitjors recentralitzacions des de l’inici de la democràcia”.
Per aquest motiu, com alcalde de la capital del país, ha reclamat que “Europa ho impedeixi, que no permeti aquests abusos, perquè els ajuntaments som l’administració amiga, allà on venen els ciutadans quan tenen un problema”.  
També han intervingut diferents regidors i alcaldes de Convergència i Unió; entre ells l’alcaldessa de Marganell, Isabel Ramon, el cap de llista de CiU a Oliana, Pedro Moran; alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcalde de la Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés; alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez; alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch; i l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada